У Ковелі поліція більше двох років не може розслідувати зухвалу земельну оборудку

22 Листопада 2017, 17:37
5531

Про цей земельний «дерибан», який трапився два з половиною роки тому, вже неодноразово писали засоби масової інформації.

На сесії Ковельської міської ради 23 липня 2015 року провладна більшість депутатів, вболіваючи за учасників АТО, прийняла рішення про надання дозволу на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам для будівництва. Отримав такий дозвіл і ковельчанин Микола Ваврисевич, якому виділили під забудову 1000 квадратних метрів на вулиці Княгині Ольги. Дізнавшись про це із ЗМІ, Микола Степанович письмово заявив, що нічого не знає про ділянку.

«Прошу розібратись в питанні про виділення мені земельної ділянки як воїну АТО. Воїном АТО я не являюсь і заяв на виділення земельної ділянки не подавав і ніде свого підпису не ставив», – написав у заяві Микола Ваврисевич.

Хто ж тоді написав за нього заяву? Кому насправді призначалася ця земельна ділянка, виділена начебто учаснику АТО? Відомо, що проект рішення на сесію подала депутат Ковельської міської ради з фракції ВО «Батьківщина» Наталія Бенесько.

Тодішній опозиційний до «біло-сердечної» влади депутат міськради В’ячеслав Шава добився таки, що відносно афери 9 вересня 2015 року було відкрито кримінальне провадження за №12015030110001118, але поліція відразу почала «маринувати» розслідування.

У лютому 2017 року слідство «прорвало»! Старший слідчий відділу поліції Олег Павлюк, за погодженням з процесуальним прокурором Анною Антонюк, вніс до суду клопотання про тимчасове вилучення документів для проведення почеркознавчої експертизи. У клопотанні слідчий вказав, що необхідно встановити, зокрема, чи виконано рукописний текст та підпис у заяві, поданої на ім’я міського голови Олега Кіндера, від імені Миколи Ваврисевича чи іншою особою 23 червня 2015 року через ЦНАП виконкому Ковельської міської ради.

Суд клопотання задовольнив. Слідство отримало доступ до документів, які перебувають у володінні відділу земельних ресурсів міської ради, а саме: до адміністративної справи № 14714, в якій є сфальсифікована заява, картографічний матеріал та ксерокопія паспорта громадянина України на ім’я Ваврисевича. Але відтоді правоохоронні органи про справу знову «забули».

28 вересня 2017 року на сесії Ковельської міської ради депутат з фракції «УКРОП» Галина Стасюк нагадала про тяганину із розслідуванням керівнику місцевої прокуратури Олександру Бабенкову (на фото – справа), коли той вийшов розповідати про роботу своєї установи у першому півріччі.

«Яка доля цієї справи?» – допитувалася «укропівка».

Олександр Юрійович, який трудиться у Ковелі з грудня 2015 року, лише плечима знизував. Невже у прокуратурі, де здійснюють нагляд за кримінальним провадженням, нічого не відали про той нахабний нашумілий земельний «дерибан» ковельських можновладців? Чи справу вже «похоронили», а земельна ділянка на вулиці Княгині Ольги перейшла у «потрібні» руки?

На диво у розслідуванні стався черговий «прорив». 20 жовтня 2017 року до слідчого відділення Ковельського ВП ГУНП України у Волинській області надійшли письмові вказівки прокурора про проведення почеркознавчої експертизи для встановлення автора написання заяви від імені громадянина Ваврисевича. У свою чергу, слідчий звернувся із клопотанням до суду.

Як твердить слідство, проведення почеркознавчої експертизи вимагає надання експерту для ознайомлення та дослідження також оригіналу опису документів адміністративної справи № 14714, у якому вказується перелік документів до даної справи, дата та підписи адміністратора і заявника. Як встановлено під час додаткового допиту в якості свідка начальника відділу Центру надання адміністративних послуг виконкому Ковельської міської ради Тетяни Солодун (на фото), вказаний опис перебуває на зберіганні архіву ЦНАПу.

«Отримання вказаних документів буде мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, швидкого, повного та неупередженого розслідування і виявлення осіб, що причетні до скоєння даного кримінального правопорушення», – йдеться у клопотанні.

Ухвалою Ковельського міськрайонного суду дане клопотання задоволено. Строк дії ухвали встановити до 17 грудня 2017 року включно.

Коментарі
22 Листопада 2017, 22:03
То все хитрий Мавп
22 Листопада 2017, 22:22
А ХТО НА ЧЕРЗІ
23 Листопада 2017, 12:32
Кілька сотень АТОшників не можуть отримати земельні ділянки.
23 Листопада 2017, 19:16
Та помістіть того косцьовята в псіхушку
23 Листопада 2017, 23:21
Не трогайте коцьовята, он теперь з прокурором друг... Відіш как прижалися друг к другу.Щас депутату Коцьовяту земелю дадуть на шару, он прокурору потом бабки
24 Листопада 2017, 01:33
...і Ізіду Володимирівну зампрокурором зробить, в палаті № 6 біля койки Прокурора поселить
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39