Ковелькі комунальники отримали нову спецтехніку

02 Січня 2022, 15:19
Ковелькі комунальники отримали нову спецтехніку 962
Ковелькі комунальники отримали нову спецтехніку

У Ковельській громаді продовжують поповнювати автопарк комунальних підприємств спеціалізованою технікою.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

В УВКГ «Ковельводоканал» доставили новий потужний мулосос з вакуумним і каналопромивним обладнанням. Він обійшовся бюджету у 3 мільйони 365 тисяч гривень. За плюсових температур на вулиці машиною будуть проводити профілактичне санітарне очищення колодязів і трубопроводів міської зливової каналізації від мулу та інших забруднень, а також ліквідовуватимуть аварійні засмічення.

Для потреб громади закупили трактори з відвалом для снігу. Вони знаходяться на балансі КП «Добробут». Їх вартість — 1 мільйон 650 тисяч гривень. Минула зима показала, що такої техніки бракує і вона вкрай необхідна, аби забезпечити розчищення доріг на території усієї громади. Навесні планують закупити ще причепи для цих тракторів. І вони будуть впродовж року використовуватись для господарських потреб.

Також нещодавно «Добробут» отримав два подрібнювачі гілок. Цю техніку можна бачити в дії.

До слова, після зимових свят живі ялинки можна буде здати на переробку. Подрібнені на щепу хвойні дерева стануть  добривом для інших рослин.

Новий сміттєвоз на базі шасі МАЗ отримало РЖКП №1. З бюджету громади виділили 2,6 мільйона гривень. Технічні характеристики транспортного засобу говорять про його мобільність. Заднє завантаження дозволяє забезпечити зручний під’їзд до майданчика з контейнерами та здійснити швидке механічне завантаження. Він може перевозити одночасно великі об’єми твердих побутових відходів. Місткість кузова — 18,5 м³.

Крім того, транспортний засіб оснащений потужним пресом, який забезпечує найвищий коефіцієнт ущільнення сміття, що теж збільшує ефективність.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024