Така рідкісна, але небезпечна ситуація, як снігова буря може стати дуже небезпечною для подорожніх на авто. Негода може призвести до обмороження, переохолодження та навіть смерті, якщо не вжити необхідних заходів.

В Червоному Хресті США розповіли, що робити, якщо снігова буря застала водіїв у дорозі.

Тримайте автомобільний набір у машині

Якщо машина застрягла у морозну погоду або зламався у віддаленому місці, важливо мати з собою низку базових речей, які допоможуть перечекати негоду:

  • Ковдри або пледи.
  • Продукти, які повільно псуються, калорійні снеки чи горіхи.
  • Вода.
  • Додаткові батареї для підтримки роботи авто.

Залишайтеся в авто

Якщо почалася буря, а укриття не видно в межах 100 метрів, варто залишатися в машині. Так ви точно залишитеся в безпеці. Якщо є можливість, експерти Червоного Хреста радять висунути з вікна авто яскраву тканину або ж прив’язати її до антени – це допоможе рятувальникам знайти авто в хуртовині.

Економте паливо

Якщо температура повітря дуже низька, тримайте автомобіль заведеним не більше ніж 10 хвилин на годину. Так можна буде підтримати температуру в салоні та зберегти паливо. Переконайтеся, що вихлопна труба чиста та не забита снігом – вихлопні гази можуть потрапити до салону.

Зберігайте тепло

У Червоному Хресті радять триматися разом з іншими в автомобілі – так краще зберігатиметься тепло при екстремальних морозах. Час від часу треба рухати руками та ногами та пити воду – це допоможе тримати організм у нормальному стані та температурі.

Залиште сон на потім

Намагайтеся не спати в авто, якщо ви застрягли в бурі на тривалий період. Особливо експерти не рекомендують спати людям, які опинилися в автомобілі самі. Якщо в машині є інші пасажири, спіть по черзі та стежте один за одним – це може врятувати життя та не пропустити допомогу, яка може з’явитися у будь-який час.