У Ковелі на залізниці бракує робітників

29 Листопада 2017, 09:28

Задля обговорення шляхів співпраці з укомплектування вакантних посад залізничних підрозділів у Ковельському міськрайонному центрі зайнятості відбулася робоча зустріч фахівців служби зайнятості з начальниками кадрів виробничих підрозділів Регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця»: ВП «Локомотивне депо Ковель», ВП «Експлуатаційне вагонне депо», ВП «Дистанція сигналізації та зв’язку», ВП «Ковельська дистанція колії» та ВП «Пасажирське вагонне депо Ковель філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця».

На сьогоднішній день підрозділи залізниці потребують спеціалістів робітничих професій: слюсарів, токарів, ковалів, зварників тощо. Також є вакансії і для працівників із залізничною освітою, і для осіб з інвалідністю, – повідомляють у Ковельському МРЦЗ.

«Сумно констатувати, але на ринку праці не вистачає фахівців робітничих та технічних професій, – звернувся до учасників заходу директор Ковельського міськрайонного центру зайнятості І.Приймак. – Дисбаланс, що склався між попитом та пропозицією робочої сили, зумовлений тим, що значна частина молодих людей робила помилковий та часто ситуативний вибір професії, не орієнтований на потреби ринку праці, який завжди потребував кваліфікованих робітників. Чимало роботодавців вже стикнулося з проблемою нестачі фахівців робітничих професій. Тому завданням служби зайнятості є оперативне реагування на потреби як пошукачів роботи, так і роботодавців, і шлях заповнення вакантних посад можливий через організацію професійного навчання під конкретне замовлення».

Власне, презентація послуги служби зайнятості професійного навчання стала темою зустрічі за «круглим столом» з представниками залізниці. До відома присутніх кадровиків фахівці служби зайнятості донесли всі тонкощі здобуття освіти за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.  Детально зупинились на затребуваних роботодавцями професіях, можливостях їх здобуття у навчальних закладах, термінах навчання.

На обліку в міськрайонному центрі зайнятості в пошуках роботи перебувають чимало молодих та дорослих громадян, чия професія стала неактуальною на ринку праці, і таких, чий досвід потребує модернізації професійних навичок та умінь. Знайти і підібрати безробітних, організувати їхню підготовку чи перепідготовку, враховуючи потреби роботодавця, є пріоритетним завданням фахівців центру зайнятості.

Цією послугою учасники зустрічі зацікавилися, висловили своє бачення та сподівання на подальшу співпрацю після детального обговорення з керівництвом.