Ажіотаж: в рамках проекту «Бачу світ» ковельчани могли безкоштовно обстежити очі

02 Грудня 2017, 16:51
2631

Протягом двох днів на базі Ковельського МТМО проходили безкоштовні офтальмологічні обстеження та консультації для волинян.

«Хоч процедура за попереднім записом, у коридорі утворилася жива черга — люди, сподіваються потрапити на прийом. В рамках акції на прийом до професора Вітовської Оксани Петрівни записалися більше 120 людей. За сьогоднішній день вже прийнято 60 пацієнтів», – повідомляється в сюжеті телеканалу «12».

Серед основних проблем пацієнтів — короткозорість, катаракта та глаокома, каже професорка Оксана Вітовська. Й додає, що якби хворі вчасно зверталися до лікарів - хірургічних втручань можна було б уникнути.

«Пацієнти задають різні запитання. Основна мета — виробити тактику лікування у складних випадках, правильно спрямувати пацієнта», – розповідає експертка МОЗ України за напрямом «Офтальмологія» Оксана Вітовська.

Проект ініціювала громадська організація «Велика ідея». Їх представниця Наталія Попова каже, що завдяки Всеукраїнському альянсу офтальмологів вже врятували зір десяткам учасників АТО. Цього разу, крім них, обстеження могли пройти пенсіонери, діти та малозабезпечені.

«На Волині багато людей не мають можливості приїхати до Києва і пройти таке різностороннє якісне обстеження і діагностику. Цей проект абсолютно безкоштовний. Подібне лікування у Київській клініці буде коштувати кожному пацієнту близько півтори тисячі гривень», – зазначає волонтерка Наталія Попова.

Пацієнти після обстеження виходять задоволені. Кажуть, що відчувається рука професіоналів. У західній Україні — проект пілотний, Волинь — першопроходець. У рамках всеукраїнського проекту "Бачу світ" волонтери вже встигли побувати в Луганській області, Лук'янівському СІЗО та центрі СНІДу.

 

ФОТО: Ковель МТМО
ФОТО: Ковель МТМО




 

 

Коментарі
02 Грудня 2017, 20:15
Ото вона платна грьобана медицина. Люди сліпнуть, бо грошей на обстеження нема.
02 Грудня 2017, 23:41
Без грошей не бачити вам світу...
03 Грудня 2017, 10:05
Бют за все заплатить
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром