Як вибрати килимки в автомобіль

31 Січня 2022, 13:49
Килимки в магазині Китаєць РЕКЛАМА 590
Килимки в магазині Китаєць

Найчастіше для автолюбителя-початківця складно вибрати килимок для машини. Адже при цьому потрібно враховувати чимало факторів. Перейшовши за посиланням https://kitaec.ua/avtotovary/interer/kovriki/, ви зможете підібрати килимок на будь-який смак. Проте естетична складова під час виборів не є найголовнішою. Так, потрібно враховувати, де використовуватимуться килимки, з якого матеріалу вони зроблені, чи є універсальними або розрахованими для використання в конкретній моделі автомобіля. 

Місце встановлення

Автомобільні килимки можуть бути встановлені:

  • у передній частині салону;

  • у задній частині салону;

  • у багажнику.

Від цього залежить їх форма і розмір. Зазвичай килимки для багажника служать значно довше салонних. Це зумовлено не таким великим навантаженням на них. Килимки в салоні відчувають постійні механічні впливи, тому вони більш схильні до стирання. Однак на це впливає матеріал виготовлення, кліматичні умови, сезонність та інтенсивність експлуатації автомобіля.

Тип килимків

За типом автомобільні килимки поділяються на універсальні та призначені для конкретної моделі автомобіля. Перевагою універсальних килимків є їхня низька ціна. В іншому ж вони мають лише недоліки. Зокрема, у них некрасивий зовнішній вигляд, найчастіше невідповідні розміри, низька якість виготовлення.

Тому рекомендується купувати килимки, які розраховані під конкретну модель автомобіля. Це позбавить автовласника незручностей, пов'язаних з їх експлуатацією.

Матеріал виготовлення килимків

Автомобільні килимки бувають:

  • гумовими;

  • поліуретановими;

  • текстильними.

Кожен із перерахованих матеріалів має свої особливості. Однак до покупки рекомендуються перші два типи. Експлуатація текстильних килимків зазвичай обіцяє масу незручностей.

Колірне рішення

Вибір кольору килимка — виняткова прерогатива автовласника. Головне, щоб відтінки килимка та салону поєднувалися між собою. Як правило, більшість килимків випускається у темних тонах.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024