На фасаді Ковельської дитячо-юнацької спортивної школи встановили пам’ятну Петру Стусу

02 Лютого 2022, 16:56
На фасаді Ковельської дитячо-юнацької спортивної школи встановили пам’ятну Петру Стусу 680
На фасаді Ковельської дитячо-юнацької спортивної школи встановили пам’ятну Петру Стусу

У Ковелі на фасаді дитячо-юнацької спортивної школи №1 встановили пам’ятну дошку на честь заслуженого тренера України, відмінника освіти України Петра Стуса.

 З цієї нагоди відбулось урочисте відкриття. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

У 1961 році Петро Федорович розпочав працювати тренером у Ковельській ДЮСШ. Він був засновником і організатором відділення вільної боротьби не тільки у Ковелі, а й у Волинській області. Виховав 31 майстра спорту та понад 50 кандидатів у майстри спорту. У Ковелі щороку проходить турнір з вільної боротьби його пам’яті. Торік ДЮСШ №1 присвоїли ім’я заслуженого тренера України Петра Стуса. 

«Ми, ковельчани, пам’ятаємо свою історію, шануємо людей, які прославляють наше місто, Україну. Один з них – Петро Стус. Він виховав багатьох спортсменів, навчав дітвору любити вільну боротьбу і впевнено йти до перемоги. Важливо, що продовжують його традиції тренери, які працюють у школі сьогодні», – сказав у своїй промові Ігор Чайка.

Також Ігор Чайка сказав про те, що торік почали працювати над оновленням закладу. Зробили ремонт коридорів, кабінетів, роздягалень. Також впорядковується територія навколо приміщення. У нинішньому році роботи продовжать.

А головне, славу школи примножують її учні, які здобувають першість на змаганнях різних рівнів. Нині у ДЮСШ №1 займається понад триста дітей. Вони відвідують секції вільної боротьби, боксу, футболу, волейболу, шахів.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024