У Ковелі відбулось шкільне свято краси та інтелекту «Юна українка»

04 Грудня 2017, 17:12
7698

Вже традиційно, наприкінці осені, у Палаці учнівської молоді імені Івана Франка відбулась конкурсно-розважальна програма «Юна українка».

На сцену вийшли найкращі учениці з восьми шкіл міста, а саме: Ольга Бойчук – школа №1, Софія Ліпич – міська гімназія, Ангеліна Місюра – школа № 5, Марія Орел – школа № 8, Олександра Кравчик – школа № 9, Вікторія Кравчик – школа №10, Валерія Клокова – школа №12 та Вікторія Тітчук – НВК №13 – колегіум, – повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Дівчата показали свої знання, продемонстрували сміливість та винахідливість, оригінальність, артистичність у чотирьох конкурсах. Перший мав назву «Будьмо знайомі», під час якого учасниці розповідали про себе, свої захоплення, про походження свого імені. 

У другому - «Секрети бабусиної скрині», вони хизувалися знаннями народної символіки. Кожна  підходила до скрині, витягувала якусь річ і розповідала, що саме означає верба, калина, хліб, дідух, вишиванка, рушник, вінок та лялька-мотанка. 

З давніх-давен матері учили доньок доглядати за волоссям: мили в запашних цілющих травах, старанно розчісували й заплітали, щоб голівонька була, як квіточка. Саме тому третій конкурс мав назву «Коса – дівоча краса». Дівчатка за вісім хвилин зробили українські зачіски подружкам та представили їх глядачам і журі.

Апогеєм конкурсу стала частина, коли конкурсантки  показували свою театральну майстерність, артистичність. Адже вони мали домашнє завдання - підготувати інсценізацію уривку з твору українських письменників. Зі своїми друзями старшокласниці відтворювали події з «Кайдашевої сім'ї» (Ольга Бойчук), «Лісової пісні» (Софія Ліпич), «На перші гулі» (Ангеліна Місюра), «Наталки Полтавки» (Марія Орел), «Сватання на гончарівці» (Олександра Кравчик), «За двома зайцями» (Вікторія Кравчик), «Мартина Борулі» (Валерія Клокова), «Баби Параски та баби Палажки» (Вікторія Тітчук). Учасниці були неперевершені. Інколи здавалося, що знаходишся в театрі. А на сцені – справжні актори. 

На підставі рішення журі, яке очолювала секретар міської ради Віра Федосюк, та за результатами підрахунку балів переможцями визнано: перше місце – Вікторія Тітчук, друге – Ольга Бойчук, третє – Марія Орел та Софія Ліпич.

Віра Іванівна привітала учасниць з успішним виступом, нагородила грамотами управління освіти і вручила подарунки від спонсорів. 

 

1





1



ФОТО: школа №10
ФОТО: школа №10

ФОТО: Інстаграм
ФОТО: Інстаграм


 

Коментарі
05 Грудня 2017, 00:33
Нехай мене назвуть старомодною і занудною, але те, що на сцені одна з дівчат дозволила собі дуууже довгі цілуванння і обнімання з ,напевно, її хлопцем, то це було занадто і недоречно ( Чи це лише мені так здолось? Короче, якби це була моя дитина , то я б задумалася , чи її виховання на належному рівні.
06 Грудня 2017, 02:56
Хіба Кіндер дарамно їздив в Амстердам з виконкомом за гроші громади
06 Грудня 2017, 21:43
Голова жюрі конкурсу краси - головна карга Ковеля. Все в стилі кіндеркомандос)
17 Грудня 2017, 23:06
Доброго дня або вечора.Шановна КСЕНЯ коли здається хреститися потрібно,я був присутній на цьому заході, і скажу вам мені все дуже сподобалося ,якщо ви сказали що ви старомодна я зробив висновок що ви жінка з віком ,отже ви сказали що одна з дівчат дозволила собі довгі цілування і обнімання а що тут такого коли люди закохані,якщо вас жаба давить то будьте акуратні бо може й задушити,краще б дивилися за своєю дитиною а не за чужою, і я б на вашому місці задумався що робить ваша дитина чи належне в її виховання, і ще краще замість щоб писати коментарі без сенсу сіли б і вивчили чарівну і мелозвучну як той жайворонок УКРАЇНСЬКУ МОВУ бо такого слова немає як(ЗДОЛОСЬ).
22 Грудня 2017, 13:28
Коментар вище, такого слова як &quot;акуратно &quot; в нашій мові немає, а є &quot;обережно &quot;.<br/>Навіть якщо і любов, то при цілому залі людей, такого немає бути. Конкурс краси і інтелекту, зробив таке пара показала свій &quot;інтелект &quot;
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39