На завершення будівництва школи у Вербці буде виділено майже 5 мільйонів гривень

05 Грудня 2017, 13:00
5027

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик взяв участь у засіданні комісії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у Києві, де розглядали питання змін і доповнень до програми Державного фонду регіонального розвитку.

«За пропозиціями облдержадміністрації частину коштів «перекинуть» на інші об’єкти, де їх вдасться оперативно освоїти. В основному, вирішили спрямувати майже 5 мільйонів гривень на завершення будівництва школи у селі Вербка Ковельського району», – повідомили у Волиньській ОДА.

Нагадаємо, 26 грудня пройде урочисте відкриття першої черги будівництва школи

Голова Дубівської громади Роман Троцюк на своїй сторінці у Фейсбук розповів, що в минулому році Дубівська (ще не об’єднана) сільська рада продала землю, а за виручені кошти виготовила перший проект на дану школу та в жовтні минулого року розпочала будівництво навчального корпусу вклавши своїх 4 мільйони 500 тисяч гривень.

«Для сільської ради, яка ще не вступила на терени децентралізації це шалені гроші. Але вибір зроблено і вибір, на мою думку, вдалий. Тому я і моя команда намагались зробити все можливе і неможливе,  щоб стати учасником програми державного фонду регіонального розвитку. І нам це вдалося», –  Роман Троцюк про побудову нової школи.

«Спочатку було виділено 8 мільйонів 400 тисяч гривень з державного фонду та 1 мільйон 500 тисяч з сільського бюджету. Але цих коштів було не достатньо і Дубівська сільська рада виділяє ще 500 тисяч, а кошти яких не вистачає прийнято рішення добавити з коштів, які виділені державним фондом на об’єкти області, але кошти не зможуть, за певних причин, бути освоєні. І ось наша перша перемога. 26 грудня пройде урочисте відкриття першої черги будівництва.

Якби підрядник не вклав свої гроші та не виконував роботи на перед шансів освоїти 13 мільйонів у другому півріччі не було. І ось результат корпус збудовано. Вартість приблизно 20 мільйонів з них 6 мільйонів 500 тисяч власний бюджет нашої громади, що становить 32% від вартості об’єкту.

На даний час вже розроблено новий проект по даній школі, який включає будівництво твердопаливної котельні, нового триповерхового корпусу (їдальня, актовий зал, спортивний зал), повна термомодернізація та реконструкція старого пристосованого приміщення та благоустрій території школи. Вартість проекту близько 500 тисяч, а вартість будівництва приблизно 81 мільйон гривень», – розповів сільський голова Роман Троцюк.

 

«На фото з хлівчиками зображено місце, де рік назад розпочалося будівництво школи»
«На фото з хлівчиками зображено місце, де рік назад розпочалося будівництво школи»

Збудований корпус школи у селі Вербка
Збудований корпус школи у селі Вербка

 

Коментарі
05 Грудня 2017, 17:20
ти не космос, ти дурак з Липин. Не приписуй собі цю школу. Ти до неї ніякого відношення не мав і не маєш. Вартість будівництва двух корпусів 35 млн.грн. писали тут 2 роки тому. А ти назвав цифру 81 млн. Ти розумієш які посадки будуть? Не сосен в лісі! А там буде від директора школи, Безеки, Козака і Гунчика! Чи ти вже зірвав свій пиріг? Тоді суши сухарі!
06 Грудня 2017, 20:39
РОМА-КОСМОС і його молодая команда - ШРЕК, КІСА, директор опорноі школи-балецька ворують покруче ще однієі відомоі команди киівського космоса, скоро нашому космосу треба тікати в грузію до брата черновецького. Будуть там разом співати .
07 Грудня 2017, 15:21
Знайте що кожна вкрадена копійка від дітей це смертельний гріх і за його будете відповідати. А те що робите дуже добре хай Бог допомогає.
08 Грудня 2017, 15:45
Вірили б вони в Бога! Той, що краде в Бога не може вірити
08 Грудня 2017, 17:48
Інші й того не зробили!!! Заздрощі людей задавили)))
09 Грудня 2017, 11:23
Так на будівництві і закупках якраз і крадуть. Чи ти думаєш, що державні гроші казначейство просто так виділить тобі прямо в гаманець?
16 Січня 2018, 21:12
А КІСА це хто ??
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024