У Ковелі відкрилась міжнародна виставка

08 Грудня 2017, 09:30
2393

У культурно-просвітницькому центрі діє унікальна виставка сучасного малярства митців Білорусі, Великобританії, Німеччини, Польщі, США, Литви, Франції та України – «Епоха майстрів - час вкаже майстра». 

Впродовж нинішнього року експозицію уже оглянули мешканці Рівного, Тернополя, Дубного, Луцька. Вона побувала у Варшаві та Білостоці. Сьогодні ковельчани та гості міста мають нагоду побачити один з наймасштабніших доробків професійних сучасних митців. У нашому місті представлена лише його частина. При тому, роботи майже 50-ти майстрів прикрашають стіни ковельської галереї, – повідомляють у Ковельській міській раді.

Ініціатором та організатором вернісажу є наш земляк, художник Ігор Дрозд-Дужинські. Родом він із села Залісся, що на Любомльщині. Закінчив Львівську академію мистецтв, член Спілки художників  Польщі. Зараз живе на дві країни – Україну та Польщу.

Ігор Дрозд вважає, що ця експозиція є мостом між митцями різних держав і цей проект доводить, що культура немає кордонів. 

Як він розповідає, з авторами полотен познайомився на пленерах, що проходили в різних регіонах Польщі. Під час яких висловив думку щодо колективної виставки і порозуміння було знайдене. Кожен художник для експозиції передав три своїх картини, які тепер подорожують двома країнами.

Він зазначив, що з Ковеля вони знову попрямують до Польщі.
 










Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024