Під час зустрічі з Ігорем Чайкою в Білині говорили про дороги і розчищення озера від водоростей

21 Лютого 2022, 17:08
Зустріч в Білині 628
Зустріч в Білині

Міський голова Ковеля Ігор Чайка провів перший виїзний прийом в Білинському старостинському окрузі.

Про це інформують на сторінці міського голови у фейсбук.

«Радий був ближче поспілкуватися з мешканцями Білина і Колодниці, разом з профільними працівниками виконавчого комітету запропонувати людям вирішення їхніх питань, взяти до уваги ідеї», – написав Ігор Чайка у дописі.

В мешканців вулиці 8 Березня в Білині – відразу дві проблеми. Перша – суцільне бездоріжжя. Це одна з чотирьох вулиць великого житлового масиву і єдина в селі, де настільки погана ситуація з дорогою, хоч на трьох інших вже є білощебеневе покриття.

На вулиці 8 Березня зараз 30 забудов і з кожним роком їх стає більше. Питання дороги для перспективної вулиці Білина вивчатимуть працівники управління житлово-комунального господарства. Як і друге проблемне питання її мешканців – влаштування системи водовідведення.

Говорили і про довгоочікуваний капітальний ремонт дороги Ковель-Колодниця.

«Разом із Службою автомобільних доріг виготовляємо проєктно-кошторисну документацію. Поки документи в роботі, староста округу Петро Бородій домовився з працівниками ТОВ «Ідея» про чергове грейдерування дороги на цьому тижні», – зазначає Ігор Чайка.

Ініціативні мешканці Білина також просили допомогти з розчищенням озера в центрі села від водоростей.

П’ять років тому за власні кошти вони вже розчищали водойму, залучали спецтехніку - екскаватора-драглайна, вирізали кущі і дерева поблизу, проводили зариблення. Міський голова зазначив, що до вирішення цієї проблеми залучать екологів, щоб знайти корінь проблеми і спільно крок за кроком її вирішувати.

Також говорили про розвиток спорту в селі.

«Маємо плани підтримки спортивної інфраструктури в селах громади. Зокрема, на лютневу сесію міської ради ми виносимо питання про виділення з бюджету 147 тис. 200 грн на обслуговування чотирьох футбольних полів в селах громади ( Воля Ковельська, Заріччя, Білин, Ружин). А про формування футбольної команди Білина і пошук тренера радились з заступником начальника управління культури, молоді, спорту та туризму Романом Лисом. На березень-квітень планують провести відкритий чемпіонат з футболу нашої громади. Перед цим сили гравців Білина оцінять в спарингу з Ковельською юнацькою командою і пропрацюють питання з пошуком тренера», – написав Ігор Чайка.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024