Ковельські поліцейські говорили з вчителями про булінг у школах

11 Грудня 2017, 11:45
6322

Працівники поліції взяли участь у міському семінарі педагогів на тему «Булінг як актуальна соціально-педагогічна проблема», який проходив у місті Ковелі. 

Про це повідомили у Ковельському відділі поліції.

У своєму виступі інспектор ювенальної поліції Тетяна Козій розповіла, що одне із завдань поліцейських – попередження та профілактика вчинення адміністративних правопорушень та злочинів неповнолітніми, та відносно них .

Під час виступу інспектор ювенальної превенції проінформувала про види насильства, а саме: мобінг — це регулярне та цілеспрямоване нанесення фізичної й душевної шкоди людині або дитині до нього можна віднести бойкот, причіпки, кепкування, дезінформація, спричинення шкоди здоров’ю, дрібні крадіжки або псування особистих речей.

Найчастіше жертвами шкільного насилля стають учні, які мають фізичні недоліки або вади, діти зі зниженим слухом або з руховими порушеннями, та ті, що мають деякі особливості зовнішності. Ще одним видом насильства є так званий булінг – це насмішки, цькування, бойкот, приниження дитини. Мотивацією до цього стають заздрість, помста, відчуття неприязні, прагнення відновити справедливість, боротьба за владу, потреба підпорядкування лідерові, нейтралізації суперника та самоствердження.

«Якщо булінг переростає в насильство, то тут настає відповідальність, – наголошує правоохоронець, тому про це потрібно говорити. Звернення до поліції викликає увагу, створює резонанс, і діти розуміють, що це так просто не мине».

 




Коментарі
11 Грудня 2017, 18:15
Дорогу дурному! Дорослі придумали, а діти відповіли: Йес сер! То ж то діти і за всіма не услідкуєш. Вчитель теж людина і на перерві хоче кави попити і цигарку курнути.
11 Грудня 2017, 22:11
Чим бойкот булінга відрізняється від бойкоту мобінга? Потрібно було ще провести лекцію на тему петтінгу, фістингу, тібергінгу, доггінгу, фелчингу, фінгерінгу та інших глибоко новаторських в навчально-виховному процесі забав.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024