У Ковелі вшанували учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

14 Грудня 2017, 18:00
2725

Сьогодні, з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у культурно-просвітницькому центрі відбувся тематичний захід, на який зібралися ліквідатори, вдови, переселенці із зони відчуження, представники міської влади, громадських організацій.

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

Цьогоріч минув 31 рік відтоді, як в Україні сталося страшне лихо, наслідки якого відчутні донині. Ця техногенна, екологічно-гуманітарна аварія вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей. 

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять про тих мужніх людей, які загинули та померли.

До присутніх звернувся міський голова Олег Кіндер: «Сьогодні ми висловлюємо співчуття ковельчанам, які втратили своїх рідних, близьких, друзів. Розуміння і пошана живим учасникам ліквідації наслідків аварії. Захоплюємось Вашою мужністю й жертовністю», – сказав Олег Олексійович і побажав всім міцного здоров’я, довголіття, благополуччя, родинного затишку та мирного майбутнього.

Слова вдячності й шани звучали від представника фонду «Патріоти Волині» Павла Самолюка, який передав «чорнобильцям» відзнаками від народного депутата Степана Івахіва.

Пісні та мелодії з нотками суму і журби звучали у виконанні камерного оркестру «Квінта», Ольги Балюк, Вікторії Тітчук. Поетичні твори, продекламовані Альоною Малюгою-Мельниковою.

Біля пам’ятника жертвам аварії на ЧАЕС Ковельський міський декан УПЦ Київського патріархату, настоятель храму Великомученика Димитрія Солунського, протоієрей Анатолій Александрук разом з духовенством відслужили панахиду. 

Представники міської і районної влади, громадськості, ліквідатори поклали квіти до підніжжя монумента. 

 





















 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024