Кияна: добудували черговий під'їзд «молодіжного» житла

18 Грудня 2017, 16:43
5819

До кінця року у Ковелі планується здача другої черги довгоочікуваного житла для молодих сімей по колишній вулиці Ватутіна, 70-б, нині це вулиця Володимира Кияна.

Про це повідомляють у Ковельській міській раді. 

Будівництво цього під'їзду мали завершити ще у 2009 році. Але підвів забудовник. Місто взяло на себе зобов’язання Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву і допомагає тридцяти сім’ям. Тільки в цьому році на цей проект спрямовано понад 4 мільйони гривень.

Аби узгодити всі нагальні питання, що стосуються завершення робіт, міський голова Олег Кіндер провів виїзну нараду безпосередньо на об’єкті з головними підрядниками – представниками ТзОВ «Житлобуд - 2». Олег Олексійович наголосив, що завдяки порозумінню з депутатським корпусом, наполегливій роботі відповідних структурних підрозділів виконкому впродовж останніх років вдалося цю справу зрушити з місця і уже дуже скоро люди отримають ордери на житло, які вони чекали довгих десять років. 

Він повідомив, що мав розмову з генеральним директором ПрАТ «Волиньобленерго» Володимиром Купчаком, який пообіцяв, що до 22 грудня будуть встановлені електролічильники. Голова правління регіональної компанії «Волиньгаз» Мирослав Коротя теж його запевнив - до 25 грудня зовнішнє і внутрішнє газопостачання буде забезпечене. Тож далі - слово за генпідрядником.

«Для того, щоб здати будинок в експлуатацію необхідно ще 1 мільйон 150 тисяч гривень і компанія без проблем за два тижні виконає необхідний об’єм робіт», – зазначив директор ТзОВ «Житлобуд – 2» Леонід Стефанович.

Олег Кіндер запропонував розрахуватись не коштами, а передати фундамент третьої черги. Для міста збудувати ще одну секцію буде фінансово досить складно, або реалізація такого проекту може розтягнутись на довгі роки. Варто подумати і про безпеку мешканців. Багато сімей живе тут, а скоро ще стільки ж переїде, а між під’їздами котлован. На думку Олега Олексійовича, в естетичному плані це теж важливо, адже хочеться бачити цілісну споруду, із впорядкованою територією.

Леонід Степанович підтримав цю ініціативу і погодився на такий обмін, зазначивши: «Якщо влада дасть на це добро, після Нового року завозимо кран і будуємо. Повірте, на осінь квартири будуть готові. Нам можна довіряти».

Варто зазначити, що загалом в Україні було таких чотири проблемних об’єкти. Один з них – у Ковелі. 

 







 

Коментарі
18 Грудня 2017, 20:28
про що повідомлялось: <br/>http://kowel.rayon.in.ua/news/31025-u-koveli-na-budivnitstvo-bagatopoverhivki-vozili-zemliu-z-liudskimi-kistkami
18 Грудня 2017, 20:30
&quot; На вулиці Володимира Кияна (колишня Ватутіна) будівельники зводять п’ятиповерховий житловий будинок за державною програмою молодіжного будівництва. Якийсь недолугий постачальник привіз сюди пісок, в якому були людські кістки, отримавши, напевно, за свою «роботу» бюджетні гроші.&quot;
19 Грудня 2017, 02:18
ВЕРЦІ ДРУГУ КВАТИРКУ ДАСТЬ КІНДЕР , АТО КОШИК СВОЇЙ ДАВ ,А ВИ ХАВАЙТЕ ЛАПШУ КОВЕЛЬЧАНИ ПОХ....СТИ
20 Грудня 2017, 00:29
Нарешті молоді смітники отримують свої чесно зароблені квартири
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром