«У бідності та безнадії» – у Ковелі інваліди не можуть пробити стіну байдужості

20 Грудня 2017, 18:25
3583

У соцмережі виклали звернення ковельської громадської організації, яка опікується інвалідами. Допис назвали криком душі.

Викладений у групі Я ❤️ Ковель пост адміністратора Ira Kuzin подаємо без змін:

«Як в Ковелі працює соціальний захист. Ця інформація крик душі громадської організації що опікується інвалідами з дитинства, у нашому осередку 60 осіб, з них 30 інвалідів з дитинства, категорія 38-50 років. Батьки інвалідів з дитинства об`єднались для вирішення своїх проблем в громадську організацію «Надія місто Ковель». Зареєстрована в державному єдиному реєстрі за номером 41179220 від 28.02.2017 р. мета діяльності: захист прав інвалідів з дитинства та членів їх родин, реабілітація, адаптація інвалідів з дитинства, соціальна, моральна, гуманітарна підтримка родин. Держава не приділяє ніякої уваги цим людям, окрім пенсії по інвалідності. Батьки цих людей не можуть працювати, оскільки здійснюють постійний догляд за ними.

Пенсійного забезпечення не вистачає на нормальний рівень життя. Такі сім`ї живуть в бідності та безнадії. Відчуваючи, що нікому не потрібні. Вже майже рік ми пробиваємо «льодяну брилу» черствості та байдужості чиновників, які відповідають за соціальний захист населення в нашому місті. Починаючи від міського голови і закінчуючи Червоним Хрестом. В нас відсутнє приміщення. Ми громадою звертались до депутата Ковельської міської ради Пініс І.О., але питання залишилось не вирішеним, а також до міського голови, відповіді також ще не отримали. Пропозицій ніяких не поступало. Звертались в Управління соціального захисту до Сагаль С.А.,щоб вона взяла нашу організацію під державне забезпечення, надали всі документи, але отримали відмову. Просили надати для наших підопічних комплекти постелі на Дні народження, також отримали відмову.

Звертались в Територіальний центр обслуговування ОНГ до Возної Д.В. з проханням надати гуманітарну допомогу (постіль, памперси), також отримали листа з відмовою. В Червоному Хресті, директор Стахорська Л.С., взагалі відбулась ситуація яка викликала шок і обурення. На прохання виділити гуманітарну допомогу, Стахорська Л.С. запропонувала оглянути речі, 4 особи з усього наявного вибрали 1,5 ящика «бананка». Після чого Стахорська Л.С. повідомила, що їй потрібно списати 10 ящиків і вона їх записала на нас. І на останок, щоб оформити отримання інвалідного візка, ортопедичного матраса в Управлінні соціального захисту потрібно зібрати стос папері, довідку від лікаря і комісія має прийти написати акт обстеження житлово-побутових умов. Батьки, що доглядають за інвалідами не мають змоги ходити по інстанціях і збирати папери тому це питання в багатьох родинах лишається не вирішеним. Звертаємось до Ковельчан, хто може надати будь-яку допомогу (постіль, одяг, памперси дорослі, продукти) телефонуйте 0936122719 Тамара Андріївна».

Коментарі
20 Грудня 2017, 21:20
Хто скаже, скільки мертвих душ отримують пенсію в Ковелі та Ковельському районі?
20 Грудня 2017, 21:40
начальник управління Пенсійного фонду
20 Грудня 2017, 22:58
Інвалідам допомагати треба. Але ображати тих людей які названі в статті не треба. Вони допомагають людям і багато. Може було якесь непорозуміння і все? Не вірю що все написане - правда. Замовна стаття і хто така Ira Kuzin? Зі сторінки у фейсбуці - невідомо. І ще. Кому треба допомога - збирають різні довідки. І нічого тут не поробиш. Так не зручно і часу багато йде. То держава така а не Пініс та Сагаль.
20 Грудня 2017, 23:13
Таварішч Стахорська засиділась в червоному хресті_їй вже пора на заслужений відпочинок
20 Грудня 2017, 23:28
Замовна стаття Путіним, Кіндером, журналістами, громадською організацією що опікується інвалідами з дитинства? Хто замовив?
21 Грудня 2017, 01:03
Та будь-яку критику автоматично називають "заказною статтею". При цьому журналістське розслідування про офшори Порошенка чи про вивезені Януковичем гроші "заказухою" не називають)))))
21 Грудня 2017, 01:48
А вона бреше, що нема і очі бігають як в юльки. Якби не було мертвих душ, її б звільнили за профнепридатність.
21 Грудня 2017, 02:43
Гнати тих недобитків комунятських в три шиї, пригріли сраки , в двері непролазять
21 Грудня 2017, 14:00
До Ковельчанин, держава в нас така? А, що таке держава, хіба це не об`єднання людей по певним ознакам(не буду вдаватися в деталі), а та влада яку ми маємо-обираємо, якраз відображає сутність абсолютної більшості суспільства байдужість до проблем іншого і бажання наживи не зважаючи ні на що і ні на кого. Популізм рулить!
21 Грудня 2017, 14:07
як аферистка, яка все життя кривить душею, може керувати такою благодійною <br/>організацією як Червоний Хрест ?
21 Грудня 2017, 16:40
Ця красносрака ропуха давно поставила хрест на червоному хресту
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром