За прийняттям бюджету міста Ковеля спостерігала велика масовка бюджетників

21 Грудня 2017, 17:38
5462

Щоб депутати раптом не «завалили» прийняття головного фінансового документу міста на 2018 рік, до сесійної зали, де відбувалася позачергова сесія Ковельської міськради, з самого ранку набилося стільки працівників бюджетної сфери, що не знайшлося місця стояти у проході навіть чиновникам мерії.

Замість того, щоб перебувати на роботі, яка оплачується коштом громади, бюджетники разом із своїми керівниками взяли участь в цій організованій масовці й годинами змушені були чекали бюджетної «розв’язки». Завдання масовки полягало в тому, щоб «порвати» депутатів, які відмовляться голосувати за бюджет?

Спочатку депутатський корпус прийняв зміни до бюджету на 2017 рік, потім затвердили зо два десятка цільових програм, які будуть фінансуватися наступного року. Чи не найбільше сперечалися депутати з мером Олегом Кіндером з приводу ремонту доріг. Чому одні вулиці ремонтують, скажімо, там, де проживає міський голова, а інші – ні? Прозвучало звинувачення і на адресу секретаря ради Віри Федосюк.

«Віра Іванівна на комісії вулицю Панаса Мирного лобіювала, бо там проживає її мама. Вона сказала це! Щоб ви знали, як вони лобіюють!» – обурювалася депутат з фракції «УКРОП» Галина Стасюк.

А коли Олег Кіндер оголосив питання про міський бюджет на 2018 рік, спитавши у голови бюджетної комісії ради Володимира Бойка: «Володимир Іванович, за основу і в цілому?», керівник фракції «УКРОП» Ігор Пініс попросив перерву для обговорення – 5 хвилин.

Повернувшись обличчям до бюджетників, головний «укропівець» міста повідав їм, що розподіл коштів на комунальну галузь відбувається у кабінеті мера, і що його фракція проти такої практики, закликаючи владу до публічності та відвертого діалогу із громадськістю. Сказав також, що його однопартійці підтримували і будуть підтримувати медицину, освіту, соціальну сферу.

«А тепер хочу вас запитати одну річ. Чесно кажучи, да… Чого ви тут знаходитесь?» – мовив Ігор Пініс.

«А шо за мітинг? Тут сесія чи мітинг? Що це є?» – перепитав депутат від «Батьківщини» Святослав Степанюк.

«Вам не подобається, пан Степанюк, вийдіть – покуріть», – запропонував Ігор Пініс.

Святослав Степанюк відповів, що він – не курящий. Тим часом Галина Стасюк звинуватила Олега Кіндера в тому, що він комусь не надав слово для виступу, і що йому за це – ганьба.

«Абсолютно ніхто на вас не посягає», – доводив бюджетникам Ігор Пініс.

«Вчора секретарем міської ради була поширена недостовірна інформація про те, що власне я і фракція «УКРОП» – проти бюджетної сфери. Я стою перед вами. Я вам в очі кажу: це – брехня!.. Тепер я хочу спитати вас одну річ. Чесно кажучи, я не хотів голосувати за цей бюджет. Власне із-за цього. Я думаю, що буде достатньо голосів і без нас. Але хочу спитати вас: що робити фракції «УКРОП»? Підтримати цей бюджет в цілому?» – запитав Ігор Пініс.

Почувши ствердні вигуки бюджетників: «Да», «Обов’язково», «укропівці» так і зробили.

Загалом, за міський бюджет на 2018 рік проголосувало разом із мером 26 чоловік, один з присутніх депутатів – не голосував.

За інформацією офіційного сайту міської ради, бюджет Ковеля наступного року – понад 811 мільйонів гривень. Основною складовою його наповнення залишається податок на доходи фізичних осіб. Офіційно працюючі ковельчани сплатять до бюджету майже 132 мільйони гривень. Це на 18 мільйонів більше, ніж нинішнього року. 

 

1






Коментарі
21 Грудня 2017, 19:45
Товстига, застав свою Памідориху посипати бульвар Л. Українки. Люди падають, калічаться. Понабирали блатних і закриваєте очі на їх бездіяння. Скільки ви скотиняки можете знущатись над ковельаними. За цілий день не спромоглися посипати. Падлюки
21 Грудня 2017, 19:50
КЛОУНАДА, А НЕ СЕСІЯ,
21 Грудня 2017, 19:53
А МЕНІ ЦЕ НЕ МІШАЄ
21 Грудня 2017, 20:18
Клоун - мер, цирк - сесія!
21 Грудня 2017, 20:19
ви просто дурна баба . тут проживає багато хорших людей.
21 Грудня 2017, 22:09
Вміє БЮТ організувати майдан а потім знову кради собі
21 Грудня 2017, 23:11
Оце наганяння масовки з лікарів , вчителів на сесії , на мітинги з тих чи інших приводів вже так остогидло , що бридко на це дивитись . Як баранів ганяють туди-сюди ..... І люди обурюються тихенько , щоб ніхто не почув , та й далі по рознарядках ходять . ....Кріпосне право у 21 столітті.
22 Грудня 2017, 00:56
А нащо Пініс мітинги і масовки приводить мало не кожну сесію і комісії? Його люди на цій сесії тоже були. Інструктаж проходили. То це нормально? А як бюджетники то ні? В Україні вже є така практика - майдан і антимайдан
22 Грудня 2017, 01:23
Почитав Вєрине посланіє народу - там нема такого шо фракція «УКРОП» проти бюджетної сфери. Пініс це придумав. Чи як він там казав - це брехня!.. Чи може точно проти? А прийшла толта - злякався
22 Грудня 2017, 02:46
"Чесно кажучи, я не хотів голосувати за цей бюджет" - такі слова депутата Ігоря Пініса наведено в цій статті. Така Пінісова позиція повністю відповідає написаному депутатом Вірою Федосюк кілька днів тому про засідання бюджетної комісії: "Ще на початку засідання Ігор Пініс попередив присутніх про те, що, у разі не виконання його вимог, фракція не голосуватиме за бюджет в цілому". Має право депутат, як і його фракція не голосувати за будь-який проект рішення ради? Має. Проте таким своїм правом не має зловживати, коли на кону 800 мільйонів гривень і доля цілого 70-тисячного міста. Депутатам робити заручниками власних політичних домагань цілі галузі міської господарки теж не варто. Як і називати ковельчан, котрі прийшли не на зйомки чергового шоу, а, як виборці до обраного ними органу - ради "масовкою" теж не варто. Люди всього-лиш коректно подивилися в очі своїм обранцям і, о диво, позиція деяких з них кардинально змінилася! Ще вчора, ще сьогодні йдучи на сесію, ще в ході сесії їх озвучена позиція була не голосувати за бюджет, а перед десятком делегатів-бюджетників ця позиція враз змінилася! Опоненти бюджету за нього все ж проголосували. От що ̶х̶р̶е̶с̶т̶ ̶ж̶и̶в̶о̶т̶в̶о̶р̶я̶щ̶и̶й̶ ̶ присутність виборців творить на їх слуг! І, головне, ніхто з бюджетників не репетував, не бився в істериці, впливаючи голосом на депутатів. Коректно та інтелігентно на це епатажне дійство д и в и л и с я і с л у х а л и. І ось така мирна, ненасильницька присутність десятка представників найбільш гуманних професій - освітян і медиків дала результат.
22 Грудня 2017, 08:12
а подивіться яка хижа морда в Товстиги. Відчуває, що в руки пливе ласий шматок бюджетної МЗДИ за фальшиві тенднри.
22 Грудня 2017, 08:34
Може хто скутера подарує
22 Грудня 2017, 10:08
БУДЕ ВСЕ , НОВИЙ МЕРСЕДЕС НОВА КВАРТИРА І УСЕ ІНШЕ ,КОВЕЛЬЧАНИ І ДЕПУТАТИ Я ВАС ЛЮБЛЮ, ВАШ ОЛЕГ!!!!!!!
22 Грудня 2017, 10:10
В укропівців, у всіх чорне піднесення. І є підозра на сказ. Начнуть кусатися, повідомляйте !
22 Грудня 2017, 10:46
Така наганялівка була застосована рік назад на звіті Кіндера. Тоді Пініс навіть не "мрукнув" проти Кіндера, все ніби-то вере-вел, картіна маслом...ПІАР,ПІАР і ще раз ПІАР батюшка.
22 Грудня 2017, 10:52
Пініс народився вільним і помре вільним _ це правда. Але от живе він під каблуком Палиці -це факт.
22 Грудня 2017, 11:31
Колись австрійський Земмерінг був іконою альпійського туризму. Відновити славу курорту взялися загадкові українські інвестори. Але надії австрійців на світле майбутнє швидко розвіялися. Бургомістр Горст Шреттнер говорить і про інший головний біль українських інвесторів - проблеми з австрійськими відомствами фінансового контролю. За його словами, українцям завідомо інкримінують, що їхні гроші брудні і особливо прискіпливо їх перевіряють. У відповідь на запит Deutsche Welle речник Центральної прокуратури з протидії економічній злочинності та корупції у Відні підтвердив, що у зв'язку з інвестиціями у Земмерінгу ведеться слідство. "Стосовно продажу 2012 року готелю "Панганс" відкрите провадження за підозрою у відмиванні коштів проти частково встановлених і частково невстановлених осіб", - повідомили у прокуратурі. Водночас, як з'ясувала DW, за тодішніми покупцями і нинішніми власниками, вочевидь, стоять ті самі люди. Засновниками IBS були австрійський бізнесмен і політик Томас Шелленбахер та українець Ігор Палиця. Сьогоднішній керівник групи Panhans Віктор Бабущак ще 2012 року працював на Палицю і Шелленбахера, а саме у проектах їхнього фонду IBS Palytsia Schellenbacher Fund. За даними видання "Profil", у Шелленбахера прописався і Ігор Палиця. Реєстрація місця проживання та участь в капіталі австрійських компаній, вочевидь, мали полегшити українцям подальші інвестиції у країнах ЄС. Ключову роль серед інвесторів у Земмерінгу, вочевидь, відіграє Ігор Палиця. "Коли ми ведемо переговори про щось, Бабущак постійно каже "мені треба узгодити все з Палицею", - зазначає Горст Шреттнер. Бургомістр особисто знайомий з Палицею, який регулярно буває у Земмерінгу. Про вплив Палиці за лаштунками у розмові з DW говорить і Андреас Штюлінґер, колишній власник і виконавчий директор санаторію, також купленого декілька років тому українськими інвесторами. Коли керівник Panhans Holding Group Віктор Бабущак у жовтні 2013 року підписував договір про купівлю санаторію, був присутній і Ігор Палиця. "Він виступав у ролі мозкового центру у групі інвесторів. Для інвесторів це придбання було наріжним каменем у реалізації планів. Тривалий час я думав, що інвестором виступав, власне, сам Палиця. Однак потім з'явилися чутки, що за ним стоїть ще важливіша особа". Цією важливою особою за спиною Палиці, вочевидь, є один з найвпливовіших оліграхів України: Ігор Коломойський. Поряд із братами Шевченками мільярдер є співвласником "Буковеля" і, згідно з численними повідомленнями у пресі, головним інвестором. Ігоря Палицю прийнято вважати "правою рукою Коломойського". Зокрема, він був представником компаній олігарха у наглядовій раді "Укрнафти". Донедавна Коломойський мав оперативний контроль над грошовими потоками у цій нафтовидобувній компанії, хоч мажоритарним акціонером і є держава. Коломойського та інших інвесторів Буковеля пов'язує не лише бізнес, але і політика. Всі вони є членами партії "Укроп", головним спонсором якої є Ігор Коломойський. Палиця - голова Волинської облради. http://nikorupciji.org/2017/12/20/ukrajinski-miljony-v-avstrijskyh-alpah/
22 Грудня 2017, 11:32
&quot;19 грудня 2017 року Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також шести компаній, які, ймовірно, їм належать або знаходяться під їх контролем&quot;, - йдеться в повідомленні.<br/>&quot;Наказ про арешт активів був виданий на підставі детальних доказів, наданих суду, з яких випливає, що панове Коломойський і Боголюбов шляхом проведення ряду незаконних операцій вивели з банку майже 2 млрд. Дол. США, в результаті чого, кошти переводилися компаніям, які їм таємно належали або перебували під їх контролем &quot;, - повідомляє прес-служба.<br/>Також наголошується, що за допомогою цього судового розгляду &quot;ПриватБанк&quot; збирається повернути понад 2,5 млрд дол США, з урахуванням відсотків.<br/>&quot;ПриватБанк впевнений в тому, що англійський суд розгляне позов справедливо і об'єктивно, а також, що він зможе добитися успіху і поверне кошти, які були незаконно з нього виведені&quot;, - відзначають в банку. <br/>http://www.pravda.com.ua/news/2017/12/20/7166246/
22 Грудня 2017, 15:33
А куди перебіжить Пініс коли Бєня перестане інвестувати в Укроп?
22 Грудня 2017, 16:13
Ну так він бігун ще той. Прибіг в Батьківщину. Втік в Народний Фронт. Втік в Укроп. Втіче ще. Бо без Бєніних мільярдів укроп зав*яне. Як робити вибори без його грошей? Як робити ревалюцію без його грошей?
22 Грудня 2017, 21:30
У нього одна дорога до Кошарука.Той тоже бігун ше той.Добазаряться.
22 Грудня 2017, 21:39
Ігорок давай до мене - вакансія сраколиза не зайнята!
23 Грудня 2017, 00:06
куда дінетьсякіндер коли йому івахев гроші перестане давати і івахів іпаліца і кіндер одинакові злодюги
23 Грудня 2017, 19:16
Нехай старий хер косцоцвят спочатку покриє борги за свої ком.послуги а тоді вже нехай виступає за бюджет міста
24 Грудня 2017, 00:00
Kovel ти настоящий підер, якщо ти поширюєш негатив проти цього чоловіка Володимира Кириловича. Ти його мизинця не стоїш.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром