Розповіли про зміни у Голобській районній лікарні

24 Грудня 2017, 14:14
5063 Джерело: ФОТО: Вісті Ковельщини

Нещодавно, Голобську районну лікарню та амбулаторії загальної практики сімейної медицини відвідала делегація районних чиновників, зокрема голова районної Андрій Броїло,  голова райдержадміністрації Віктор Козак, Голобський селищний голова Сергій Гарбарук та головний лікар Ковельського МТМО Олег Самчук.

Вони влаштували нараду, де обговорювали функціонування даної лікарні.

Про це повідомляють у Ковельській райдержадміністрації.

Раніше медичний заклад було реорганізовано з огляду на потреби населення у наданні тих чи інших медпослуг, кабінети лікарів, що працювали у старому приміщенні тутешньої поліклініки, перенесли на перший поверх лікарні, де наразі діє амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Відбулися й кадрові зміни: у жовтні цього року головним лікарем призначено Олега Кубая, котрий до того трудився на посаді лікаря-анестезіолога відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії Ковельської центральної лікарні.

Зазначається, що нині триває активна робота із приведення медичних закладів у відповідність до стандартів, передбачених медичною реформою. 

Тож Олег Самчук, оглянувши всі відділення лікарні та амбулаторію, поспілкувавшись із медперсоналом та пацієнтами, поділився враженнями із посадовцями: «Я дуже задоволений зробленим. Ідеальне розміщення кабінетів. Лікарня має функціонувати у тій структурі, яка потрібна громаді. Треба амбулаторія і стаціонар. Велика необхідність у лабораторії, фізіотерапевтичному та масажному кабінетах. Це все буде… ».

«Таки-так, лікарня має бути, в першу чергу, для людей», – підтримав його Віктор Козак.

Опісля обговорили ряд нагальних питань діяльності медичного закладу. За словами головного лікаря, наразі є потреба у новому апараті ЕКГ. Планується укріплення Інтернет-мережі. Рентгенапарат працюючий, флюорограф підлягає списанню. Необхідне вирішення кадрових питань – забезпечення сімейними лікарями.

Окрім того, навідалися у старе поліклінічне відділення, щоб оцінити його стан і можливості використання приміщення. Серед ідей – реконструкція його частини під службове житло для медичних працівників. 

Коментарі
24 Грудня 2017, 16:52
Чи довго ще Самчук та йому подібні будуть на лікарні свій бізнес будувати? Куда дивится прокуратара та сбу? Чи там все підмазано? Коли закінчаться закупки застарілого обладнання по завищеним цінам? Коли перестануть брати побори з хворих? Звідки у родини Самчуків стільки нерухомості коли вони все життя у медицині? Як Самчук отримав крісло головного лікаря??? Невже не було більш досвідченого чи старий передав лікарню у спадок малому? Дуже багато питань та мало відповідей.
24 Грудня 2017, 20:43
Чого чекаєш від "совєтіконедоєвропейця"?
24 Грудня 2017, 23:49
ДОВГО а може і назавжди<br/><br/>Самчук
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром