Ковельчан просять завчасно звертатися до трудового архіву за довідками

25 Грудня 2017, 10:25
2938

Мешканців Ковеля просять завчасно звертатись за підтвердженнями щодо зарплати чи трудового стажу, а саме – за 45 днів до терміну призначення пенсії.

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

Станом на грудень у трудовому архіві зберігаються документи 172 ліквідованих підприємств, установ та організацій. З початку нинішнього року до підрозділу звернулись 978 громадян із заявами різного характеру.

Зокрема, це були запити: 584 – про розмір заробітної плати, 190 – про підтвердження трудового стажу, 163 – про інші відомості.

Впродовж  2017 року до трудового архіву виконавчого комітету Ковельської міської ради надійшли на зберігання документи з особового складу приватного підприємства «САБ», приватної фірми «Анастасія», ТзОВ «ДАР», ТзОВ «Нектар-Плюс», підприємця Місюри О.В.

Коментарі
25 Грудня 2017, 13:14
Відповідно до статті 20 Закону України &quot;Про доступ до публічної інформації&quot;:<br/><br/>&quot;1. Розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.<br/>2. У разі якщо запит на інформацію стосується інформації, необхідної для захисту життя чи свободи особи, щодо стану довкілля, якості харчових продуктів і предметів побуту, аварій, катастроф, небезпечних природних явищ та інших надзвичайних подій, що сталися або можуть статись і загрожують безпеці громадян, відповідь має бути надана не пізніше 48 годин з дня отримання запиту.<br/>3. Клопотання про термінове опрацювання запиту має бути обґрунтованим.<br/>4. У разі якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, розпорядник інформації може продовжити строк розгляду запиту до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження. Про продовження строку розпорядник інформації повідомляє запитувача в письмовій формі не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту&quot;.
25 Грудня 2017, 13:15
помилка в заголовку виправлена
26 Грудня 2017, 11:47
Запити з питань отримання відомостей за архівними документами не відносяться до категорії запитів, що підпадають під дію Закону України &quot;Про доступ до публічної інформації&quot;. Трудовий архів виконує запити соціально-правового характеру. Порядок розгляду та виконання таких запитів регулюється положеннями Законів України &quot;Про звернення громадян&quot;, &quot;Про інформацію&quot; та &quot;Про Національний архівний фонд та архівні установи&quot;.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром