У Ковелі позбулися радянської символіки на Меморіалі Слави

13 Квітня 2022, 18:38
У Ковелі позбулися радянської символіки на Меморіалі Слави 1872
У Ковелі позбулися радянської символіки на Меморіалі Слави

У Ковельській громаді прибирають радянську символіку з пам’ятників.

Про це інформують на сторінці гарячої лінії міського голови Ковеля у фейсбук.

Заклеюють і зафарбовують її там, де складно прибрати зовсім. Приміром, у Ковелі на меморіальному комплексі Слави працівники КП «Добробут» 13 квітня заклеїли на пам’ятнику чорною плівкою символіку радянського часу, а також замалювали чорною фарбою кілька слів. Зокрема, на меморіальній стіні залишили лише викарбоване у каменю слово «Герої», а подальший надпис тепер не видно.

Окрім цього, солдата, який в одній руці тримає щит, а в іншій – підняв до гори меча, теж «оновили». Щит огорнули у чорну плівку і трішки попрацювали над ременем солдата.

Нагадаємо, що меморіальний комплекс Слави був урочисто відкрили 9 липня 1977 року (архітектор – Валентин Жигулін, скульптори – Василь Вінайкін та Болеслав Карловський). Але 24 лютого 2022 року росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну, тому вся Україна піднялася на свій захист і дає гідну відсіч ворогу.

 

Коментарі
25 Квітня 2022, 12:09
А ще на табличці будинку, що на розі вул. Івасюка і Одрача, ось уже 3,5 років існує напис "Чапаєва", а на іншій стороні вулиці табличка залишилася взагалі без назви вулиці, бо затерли (нонсенс). На меморіалі Слави чомусь не додивились, що на Слеллі загиблим воїнам-афганцям бовваніє зірка з написом СССР. А що, затирання і заклеювання плівкою-це така "халявська" декомунізація по-ковельськи?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39