У Ковелі дозволили відвідувати нічне богослужіння на Великдень, але на власний ризик

21 Квітня 2022, 16:15
Великдень / Фото ілюстративне 1637
Великдень / Фото ілюстративне

Міська влада Ковеля пояснила обмеження і дала безпекові рекомендації на час святкування Великодня.

Про це написав міський голова Ігор Чайка у фейсбук.

«Ми стоїмо на порозі головного християнського свята — Воскресіння Христового. Але ворог є ворогом - в усіх його проявах і вчинках: вже відомо, що росія не погодилася на пропозицію ООН про 4-денну «великодню гуманітарну паузу». Упевнений, якби й «погодилася» — це жодним чином не знизило б рівень небезпеки. Бо маємо справу з тими, в кого атрофоване почуття честі та гідності. Немає принципів та відсутні чесноти. Тож, попри таке велике свято, безпека — понад усе!», – написав Ігор Чайка.

Міський голова попередив, що немає гарантій, що у пасхальну ніч не буде провокацій чи обстрілів.

«Розумію ваше бажання прийти, як в мирні часи, на Нічне Пасхальне богослужіння. Тому зауважу, що комендантську годину не скасовано. Але відвідати храм в комендантські години ви зможете. Проте прошу серйозно зважати на ситуацію та усвідомити: ніхто не може передбачити, чи не буде провокацій в ніч з суботи на неділю, 24 квітня, чи не буде обстрілів чи ракетних ударів», – написав Ігор Чайка.

У період Великодніх свят поліція та добровольчі формування громади працюватимуть у посиленому режимі.

Міський закликав вибрати безпечніший варіант зустрічі свята і дивитися нічне великоднє богослужіння онлайн.

«Але все одно прошу обрати якомога безпечніший варіант зустрічі свята. Наприклад, прийти на освячення пасок вдень. Скажімо, в Свято-Благовіщенському соборі освячення великодніх дарів у суботу триватиме безперервно з 11 до 19 години. А приєднатися з молитвою до Всенічної можна буде через пряму телевізійну трансляцію чи онлайн-трансляцію в соціальних мережах. Нехай ці дні минають у спокої! Сил нашим воїнам, які тримають для нас небо в цей важкий час», – зазначив Ігор Чайка.

 Вашій увазі такі онлайн-трансляції на Волині та в Україні:

  • У суботу, 23 квітня, урочисте богослужіння зі Свято-Троїцького собору Луцька транслюватиме у прямому телеефірі 12 Каналу. Початок — о 23.30, закінчення — орієнтовно 3:30. Можна приєднатися до перегляду на їхньому YouTube або на сторінці у Фейсбуці.
  • Також у суботу, 23 квітня, о 23:30 у національному марафоні єдиних новин #UAразом і на суспільному телеканалі UA:КУЛЬТУРА розпочнеться пряма трансляція нічного богослужіння Православної церкви України з Михайлівського Золотоверхого собору у Києві.
  • 24 квітня з 7:30 до 11:30 національний марафон єдиних новин #UAразом і суспільний телеканал UA:КУЛЬТУРА транслюватиме богослужіння Української Греко-Католицької церкви з Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024