Через війну у Ковелі відкладається реконструкція Привокзальної площі і парку, — Чайка

02 Травня 2022, 18:30
Проєкт оновленої Привокзальної площі у Ковелі 1356
Проєкт оновленої Привокзальної площі у Ковелі

Міський голова Ковеля Ігор Чайка розповів про те, як війна вплинула на довгоочікувані реконструкції у місті.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбук.

«Ви часто запитуєте — коли розпочнуться заплановані ремонти прибудинкових територій? Або ж реконструкція Привокзальної площі, яка була внесена в масштабний поетапний ремонт центральної частини міста, куди входив і парк імені Лесі Українки, і ремонт адміністративної будівлі міської ради. Ми також планували капітальний ремонт доріг, мереж вуличного освітлення в рамках співпраці з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО). Минулого року вдало стартував Громадський бюджет, і цьогоріч добре було б не просто продовжити цей напрямок, але й посилити його», – написав Ігор Чайка.

Він додав, що до кінця 2021 року міськрада підготувала всю необхідну документацію по різних проєктах, щоб вчасно провести всі необхідні тендери і розпочати роботи в 2022 році якомога раніше. І саме у травні ці роботи мали б тривати повним ходом.

«Сьогодні, в умовах воєнного стану, в місті проведено ямковий ремонт доріг та завершився ремонт тротуарів у центральній частині міста; зробили водовідведення на Федьковича. Навіть без розрахунків із підприємцями, які з розумінням поставилися до ситуації та просто завершили розпочаті ще наприкінці минулого року роботи», – написав ковельський очільник.

Ігор Чайка, що через війну довелося призупинити роботи.

«Так, причина, чому ми призупинили ці роботи – у війні. В цей час діє Постанова Кабінету Міністрів №590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану». У першу чергу видатки йдуть на національну безпеку і оборону та на здійснення заходів правового режиму воєнного стану. Також є й інші важливі, визначені державою, видатки. Проте, в цьому переліку поки що немає пунктів, що стосуються поточних ремонтів, благоустрою і багато іншого, що ми заздалегідь ретельно планували здійснити в 2022 році», – зазначив Ігор Чайка.

Ковельський міський голова переконаний, що це — тимчасові труднощі.

«Що це означає? Що, наприклад, частина садочків поки що не отримає обіцяні шафки, а школа №8 поки буде зі старим дахом. І що маємо зачекати з ремонтом санвузлів в закладах освіти. І, на жаль, поки не буде стадіону біля ліцею імені Олени Пчілки. Але це — тимчасові труднощі. Поки наші захисники воюють за кожного з нас — тримаємо чистим місто, вчасно платимо за комунальні послуги та, в міру можливостей, податки. Тримаємося і віримо в наші ЗСУ та перемогу!», – закликав ковельчан міський голова.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром