Як у Ковелі зустрічали звільненого з полону Артема Віндюка

30 Грудня 2017, 13:16
3672

Учора, 29 грудня, біля пам’ятника борцям за волю України у Ковелі зустрічали звільнених з полону волинських захисників Артема Віндюка та Володимира Гізуна.

«Всі з нетерпінням виглядали довгоочікуване авто, у якому їхав хлопець. І ось – звуки автомобільних сигналів. У цей момент здавалося завмер навіть вітер. Лише, коли з автомобіля вийшов Артем, все навколо відразу змінилося. Люди, які прийшли його зустріти, гучно аплодували, скандували: «Герой! Дякуємо! Героям слава!». Ніхто не стримував сліз та невимовної радості», – описують момент зустрічі у Ковельскій міській раді.

Заступник міського голови Ігор Прокопів привітав Артема Віндюка та вручив сертифікат на надання медичних послуг. Він щиро, по-батьківськи обняв молодого бійця, подякувавши йому за його мужність. Також він висловив підтримку мамі Артема та пообіцяв необхідну допомогу.

Приємною несподіванкою для всіх був приїзд ще одного волинянина Володимира Гізуна, котрий разом з Артемом Віндюком потрапив у полон в 2016 році та був звільнений. Волонтер Наталя Попова, яка з Києва супроводжувала хлопців, була їх ангелом-охоронцем, розповіла про кожного з них, про те що вони пережили. Вона також зауважила, що через певний час вони повернуться у Київ, де будуть проходити лікування.

Привітали героїв і військові капелани, які неодноразово і самі стояли пліч-о-пліч з захисниками під ворожими пострілами.

Артем та Володимир, попри шалену втому, були веселими та оптимістичними. Вони радо спілкувались, тиснули всім руки, відповідали на запитання.

Всі разом заспівали Гімн України. Хлопці поклали квіти до підніжжя пам’ятника борцям за волю України. Артем щиро подякував своїм землякам за підтримку і теплу зустріч.

Люди ще довго не хотіли розходитись, а герої, обнявши своїх рідних, вже подумки летіли у свої теплі домівки. 

 

4

3

2

3

3

2

2

2

1

2

3

2

 

Коментарі
30 Грудня 2017, 16:45
І хочеться тявкати?!
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром