Ігор Чайка в ефірі Суспільного спростував чутки про веслувальну базу

11 Травня 2022, 19:33
Веслувальна база ДЮСШ імені Євгена Кондратовича 733
Веслувальна база ДЮСШ імені Євгена Кондратовича

Ігор Чайка прокоментував чутки про передачу під ринкову інфраструктуру земельної ділянки веслувальної бази ДЮСШ імені Євгена Кондратовича, що на березі водосховища у Ковелі.

Про це йшлося в ефірі Суспільного 10 травня.

«Дехто у Ковелі спробував спекулювати цим питанням і подавалась так інформація, ніби міська рада віддала цю землю під ринкову інфраструктуру. Одразу почали поширюватись чутки, що там мають будуватися багатоповерхівки чи то ресторан. А насправді все інакше, тому що ця земельна ділянка належала приватній особі, ми її вилучили в комунальну власність. Тепер хочемо надати нашому управлінню культури, молоді, спорту та туризму саме для розвитку веслувальної бази», – сказав Ігор Чайка.

Йдеться про рішення Ковельської міської ради від 28 квітня 2022 року надати управлінню культури, молоді, спорту та туризму виконавчого комітету Ковельської міської ради в постійне користування земельну ділянку за адресою: вул. Фабрична, 26, площею 0,1565 га (кадастровий номер 0710400000:15:003:0068) «для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури /код цільового призначення 03.10/ (розміщення та обслуговування веслувальної бази)». Після чого почали ширитися чутки, що ці землі віддають під ринкову інфраструктуру. 

Відео з офіційним коментарем стосовно веслувальної бази мер міста розмістив на своїй офіційній сторінці у фейсбук. 

 

 

«Якби навіть у когось з'явилося примарне бажання щось таке тут збудувати – це неможливо без дозвільних документів, без попереднього проєкту, погодження з депутатами, без громадських слухань. Так, тут перед Великоднем на території бази були спроби самовільного будівництва, якому завадили працівники міської ради. І саме це, вочевидь, стало приводом для домислів і підтверджень тому, що тут незабаром розпочнеться будівництво», – сказав у відео Ігор Чайка та закликав не вірити чуткам та тим, хто їх розповсюджує, довіряти офіційним джерелам та безпосередньо звертатися до міського голови через соцмережі та гарячу лінію.

Що стосується будівлі веслувальної бази, то її також планують передати із приватної в комунальну власність. 

«В наших планах і саму будівлю передати в комунальну власність. Тому що власники цієї землі мають певні зобов'язання перед містом. Вони боргують нам велику суму податків за землю. Для того, щоб якось компенсувати цей борг... Це моя позиція. Щоб вони передали її нам в комунальну власність. Тоді ми отримаємо повноцінні можливості, щоб розвивати цю базу, а діти для того, щоб продовжувати славні традиції веслувального спорту у Ковелі», – поділився Ігор Чайка.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024