У Ковельській міській раді заявили про перевиконання бюджету громади

13 Травня 2022, 11:42
У Ковельській міській раді заявили про перевиконання бюджету громади / Фото ілюстративне 559
У Ковельській міській раді заявили про перевиконання бюджету громади / Фото ілюстративне

Бюджет Ковельської територіальної громади за перший квартал – перевиконаний.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

На засіданні виконкому, 12 травня, про підсумки виконання міського бюджету за перший квартал 2022 року звітував заступник начальника фінансового управління Богдан Дяків.

Він повідомив, що незважаючи на вкрай складні для економіки територіальної громади умови, пов’язані із збройною агресією росії та встановленням на території нашої держави воєнного стану, за основними джерелами доходів загального фонду бюджет виконаний на 105, 6 відсотка.

Приріст власних доходів до відповідного періоду попереднього року становить 14,4 відсотка – понад 17 мільйонів гривень.

До спеціального фонду отримали – 5,6 мільйона гривень. Це менше, ніж торік на 1,7 мільйона гривень.

Як зауважив перший заступник міського голови Тарас Яковлев, на це є об’єктивні причини. На початку війни, щоб підтримати місцевий бізнес, рішенням сесії звільнили від плати суб’єктів господарювання, які орендують нежитлові приміщення та індивідуально визначене майно комунальної власності. А також – за тимчасове користування місцями для розміщення об’єктів зовнішньої реклами, які перебувають у власності Ковельської громади.

Окрім цього, міський голова Ігор Чайка закликав ковельчан та мешканців сіл сплатити податок на нерухомість та землю, адже у першому кварталі до місцевого бюджету надійшла лише половина запланованої суми.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024