Як у ковельській лікарні відкривали оновлену «кардіологію» та презентували техніку

02 Січня 2018, 16:14
11521

Напередодні Нового року у Ковельському МТМО ввели в дію кисневу станцію та електронно-оптичний перетворювач (ЕОП), відкрили оновлене кардіологічне відділення, автостоянку на подвір’ї лікарні та поповнили автопарк лікувального закладу новим автомобілем Део Сенс. 

Про це повідомляють на сайті Ковельської міської ради.

За словами головного лікаря МТМО Олега Самчука, киснева станція була стратегічно важливою для лікарні. Відтепер подача кисню здійснюється безпосередньо до пацієнта в операційні, відділення та палати.

Представник фірми, який займався монтажем, розповів, що станція автоматизована і може працювати без нагляду. Достатньо, щоб раз на добу людина зайшла і перевірила, чи все гаразд. Це надійне обладнання, яке не має терміну дії. Воно буде довгі роки забезпечувати киснем відповідної якості.

На придбання цього обладнання з міського бюджету було виділено понад два мільйони гривень. Такі ж кошти було використано і на сучасну рентгенівську хірургічну систему (ЕОП).

 





 

Довгоочікуваний подарунок отримали ковельські травматологи – електронно-оптичний перетворювач (ЕОП). Як розповів лікар-інтерн Андрій Римарчук: «Цей апарат є дуже потрібним. Тепер спеціаліст не працюватиме наосліп. При операціях він дозволяє бачити місце ураження і при цьому зменшувати розрізи. А в подальшому – це скорочує відновлювальний період. Травматологія на сьогодні без такої техніки неможлива».

 

1




 

По-новому тепер виглядає і кардіологічне відділення. Воно поповнило список оновлених. 

Головний лікар МТМО зазначив: «Впродовж 2017 року надзвичайно багато вдалось зробити для медичних установ. Зокрема, капітально відремонтувано інфекційне, терапевтичне і кардіологічне відділення, біохімічну лабораторію, оновили та модернізували матеріально-технічну базу. Понад 7 мільйонів гривень асигнувань було спрямовано. І що дуже важливо, в бюджеті на 2018 рік виділено додаткові кошти на оплату праці. Це допоможе зберегти колектив і не доведеться скорочувати персонал, а це близько двохсот осіб, адже державного фінансування недостатньо».

Він подякував міському голові, депутатам за допомогу, підтримку, розуміння. «Медицина має йти в ногу з часом, розвиватись, а це було б в Ковелі неможливо без такої співпраці», – підкреслив Олег Самчук.

Нагадаємо, у жовтні в Ковельському МТМО відкрили оновлене терапевтичне відділення.

 



1



1

 

Коментарі
02 Січня 2018, 19:12
Головне що все безкоштовно
02 Січня 2018, 19:56
А лікарі там будуть працювати?
02 Січня 2018, 21:12
За такі гроші які беруть в лікарні.... То могли б і без міського бюджету купити самі. А це ще раз говорить що Кіндер в долі по ропилюванню...
02 Січня 2018, 23:07
Краще не читай про мою медичну рехворму. А то схопиш зляку інфаркт і ніяка оновлена кардіологія тобі не допоможе, якщо кишені порожні.
04 Січня 2018, 00:12
Працюють, беруть хабарі несуть Олегу і далі працюють, це лікарі.Два лісоруби пілять( Самчук і Кіндер) цепочка працює .
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром