В уряді пропонують прикрити нульове розмитнення авто

30 Травня 2022, 17:31
Нульове розмитнення 547
Нульове розмитнення

Кабінет міністрів пропонує повернути мита на ввезені в Україну авто для власного користування.

Як повідомляє Економічна правда, про це йдеться в урядовому законопроєкті 7418 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування», текст якого опублікували на сайті Ради.

У пояснювальній записці йдеться, що без сплати митних платежів оформлюють автомобілі преміум класу вартістю понад 1 млн грн.

В уряді заявляють, що в умовах воєнного стану, коли всі доходи мають бути консолідовані для боротьби з агресором, запровадження пільг на імпорт товарів, що не є товаррами першої необхідності і водночас є бюджетоформуючими, має бути переоцінено та переглянуто.

Законопроєктом пропонується відновити оподаткування, яке було скасовано:

  • для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи;
  • для підприємств, що не сплачують ввізне мито;
  • для транспортних засобів, що ввозяться громадянами.

Підкреслюється, що у результаті дії звільнення від оподаткування ввізним митом, акцизним податком і ПДВ до бюджету не надійшло 13 млрд грн; ввезено більше 119 тисяч автомобілів, непоодинокі випадки ввезення авто преміумкласу.

Водночас пропонується звільнити від сплати збору до Пенсійного фонду легкові автомобілі, оснащені виключно електричними двигунами (одним чи декількома).

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024