У Ковельському музеї можна побачити російський сухпайок, форму і інші окупаційні атрибути

15 Червня 2022, 16:03
У Ковельському музеї можна побачити російський сухпайок, форму і інші окупаційні атрибути 870
У Ковельському музеї можна побачити російський сухпайок, форму і інші окупаційні атрибути

У Ковельському історичному музеї оновили тематичну експозицію «Україна незламна». 

Вона відтворює хронологію подій, що переживає наша держава від осені 2013 року. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Виставка складається з двох розділів. Перший – присвячений Революції Гідності і Небесній Сотні. Другий – відтворює події війни 2014-2022 років.

У музейній залі уже були представлені залишки зброї, що використовувалася на Донбасі у зоні проведення АТО і ООС, бойові прапори Національної Гвардії України і ЗСУ, шеврони, світлини та особисті речі ковельчан – оборонців рідної землі.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну працівники музею продовжили збір експонатів.

Завдяки сприянню та ініціативі одного з полковників ЗСУ, а також українських саперів у музеї отримали речі з фронту – форма військовослужбовців Російської Федерації, спальний мішок ворога, кілька рюкзаків, два бронежилети, карімат, чохли для спорядження, фляги для води, лопата саперна, нарукавні знаки, нашивки з написами прізвищ та назв військових формувань. Ще одне свідчення кривавих злочинів окупантів – передана у музей зброя.

Серед експонатів можна побачити сержантську книжку, де зазначений перелік 14 осіб з персональними даними військовослужбовців країни- окупанта. Це – рядові солдати різних національностей (башкири, чуваші, азербайджанець, таджик, росіяни). Саме вони здійснювали злочини у Бучі та Ніжині.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром