На Ковельщині бухгалтер комунального підприємства привласнив майже півмільйона гривень

20 Червня 2022, 17:00
Гроші / Фото ілюстративне 1002
Гроші / Фото ілюстративне
 

 

Перед судом постане бухгалтер комунального підприємства, який привласнив майже півмільйона гривень.

Про це інформує Волинська обласна прокуратура.

Ковельська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про неодноразове заволодіння бухгалтером одного з комунальних підприємств шляхом зловживання службовим становищем коштами підприємства, а також про вчинені ним несанкціоновані дії з інформацією, що обробляється в автоматизованій системі, що заподіяло значну шкоду (ч.ч. 2,3 ст. 191, ч.3 ст. 362 КК України).

За даними слідства, із квітня 2019 по вересень 2021 року бухгалтер несанкціоновано змінював інформацію у відомостях розподілу виплат працівникам комунального підприємства, яка обробляється в автоматизованій системі банку, завищував суму нарахованої йому особисто заробітної плати та у подальшому перераховував кошти на власний розрахунковий рахунок.

У такий спосіб він незаконно привласнив майже 490 тисяч гривень – і за ці дії тепер відповідатиме перед судом.

Правоохоронці додають, що згідно із санкцією ч.3 ст. 191 КК України покарання за вчинене повторно шляхом зловживання службовим становищем заволодіння чужим – до восьми років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром