Ковельчан, які у Лукові намагалися викрасти мідні котушки, засудили до трьох років ув'язнення

28 Червня 2022, 16:12
Крадіжка / Фото ілюстративне 494
Крадіжка / Фото ілюстративне

У Турійську судили двох ковельчан, які вчинили крадіжку з підприємства у селищі Луків.

Про це йдеться у судовій справі, яку розглянув Турійський районний суд 7 червня.

Двоє непрацюючих чоловіків 3 жовтня 2021 року близько 11 години 25 хвилин, діючи умисно, з метою викрадення чужого майна та з корисливих мотивів, шляхом вибиття скла з вікна проникли у приміщення, де знаходиться дизельний генератор, на території Приватного акціонерного товариства «Луківська ПМК 198». Вони розібрали дизельний генератор на чотири мідні котушки статера в тряп`яній обмотці, вага яких становить 15,4 кг, три відрізки мідного дроту багатожильного з ПВС, вагою 0,3 кг, провід мідний багатожильний з частинами та пластинами, вагою 4,2 кг, тримач з пластинами, вагою 0,8 кг, загальною вагою 20,7 кг, загальною вартістю 4278 гривень.

Однак, злочин не вдалося завершити, оскільки їх виявили працівники ПАТ «Луківська ПМК 198». Чоловіки покинули місце події, залишивши, приготовлені для крадіжки речі у вищевказаному приміщенні.

Допитаний у судовому засіданні перший обвинувачений чоловік повністю визнав винуватим себе в пред`явленому обвинуваченні, у вчиненому щиро розкраявся. Вказував, що шкодує про вчинене, та просив суворо не карати.

Допитаний у судовому засіданні другий обвинувачений чоловік повністю визнав винуватим себе в пред`явленому обвинуваченні, у вчиненому щиро розкраявся. Також просив суворо не карати.

Зрештою, обох чоловіків суд визнав винними у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 15, частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України, та призначив їм покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки 6 місяців.

Однак, на підставі статті 75 Кримінального кодексу України чоловіків звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо вони протягом іспитового строку, двох років не вчинять нового кримінального правопорушення і виконають покладені на них обов`язки, передбачені статтею 76 Кримінального кодексу України.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024