Ковельський календар: 14 січня

14 Січня 2018, 07:00
2842

«Важкий» день. Очікуються магнітні бурі.

За церковним календарем: Обрізання Господнє. Святителя Василія Великого, архієпископа Кесарії Каппадокійської (379). Святителя Петра Могили, митрополита Київського і Галицького та всієї Руси (1647). Мученика Василія Анкирського (бл. 362).

Іменини Василя, В’ячеслава, Олександра, Богдана, Григорія, Івана, Михайла, Миколи, Петра, Платона, Трохима і Федота.

День народження відзначає екс-голова Зеленської сільської ради, колишній депутат районної ради («Фронт Змін»), а нині депутат Зеленської сільської ради (Аграрна партія), вчитель Олександр Паровенко.

Наше видання Район.Ковель вітає його та всіх інших сьогоднішніх іменинників зі святом, бажає здоров’я й щастя на кожен день!

У Ковелі о 10.00 – ІІІ зимовий фестиваль з міні-футболу серед юнаків 2005 р.н. (комплексна ДЮСШ імені Євгена Кондратовича.

14.00 – святкові віншування з Різдвом Христовим у Будинку культури села Білашів.

15.00 – фестиваль колядок і щедрівок у Центрі культури і дозвілля села Велицьк.

16.00 – різдвяне дійство у Будинку культури селища Люблинець.

18.00 – вечір колядок і щедрівок у Будинку культури села Дроздні.

 

У цей день колись:

14.01.1940 – Бюро Волинського обкому КП(б) України заслухало «Звіт начальника Ковельської залізної дороги Курочкіна і начальника політичного відділу дороги тов. Бондаренка про стан перевезень по Ковельській залізниці» і відмічає, що «за 3 місяці в складній політичній обстановці проведена робота по забезпеченню виконання наказу Народного комісара Л. М. Кагановича по відновленню господарства транспорту: план навантажень і розвантажень виконано на 93%; пасажирські перевезення в край незадовільному стані. В поїздах неналежне обслуговування, у вагонах антисанітарія, відсутня вода, вокзальні приміщення теж у антисанітарійному стані тощо». Бюро зобов’язало начальника залізниці Курочкіна і політкомісара Бондаренка виправити всі недоліки і навести порядок.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024