Спалах кору: на Волині достатньо вакцини для щеплень

15 Січня 2018, 11:30
4254

Волинян закликають робити щеплення проти кору у зв’язку зі спалахом інфекції в Україні. 

Про це йшлося 15 січня під час оперативної наради у голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, – інформує «ВолиньPost».

В.о. директора Волинського обласного лабораторного центру Наталія Янко розповіла, що на Волині на кір захворіло 43 людини. Інфекцію виявили у шести районах області. Серед хворих – 77% діти. 72% хворих не були щеплені. 

Наталія Янко розповіла, що у 2017 році на Волині було два спалахи кору: у школі № 25 міста Луцька та у Ківерцівському районі у сім’ї, де виховується четверо дітей. Вона наголосила на важливості вакцинації проти кору та назвала випадок, коли батьки обурювалися, що їхню нещеплену дитину не хотіла пускати до навчального закладу. 

«Ввічливо, культурно, але треба пояснювати батькам, що від них залежить здоров’я інших дітей», – підтримав Володимир Гунчик. Він додав, що на Волині нема епідемії кору, щоб приймати рішення на рівні адміністрації, однак все одно необхідно проводити певні заходи, щоб інфекція не поширювалась. 

Наталія Янко закликала робити вакцинацію і запевнила, що у медзакладах області для цього достатньо вакцини. У свою чергу Ігор Ващенюк повідомив, що керівники шкіл мають повне право не допускати до занять, адже це підтверджується нормативними законами.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром