Олег Кіндер дав інтерв’ю спецкору газети «Вільна думка»

16 Січня 2018, 11:05

Спочатку на апаратній нараді міський голова Олег Кіндер (на фото) доручив своєму заступнику Андрію Товстизі та начальнику управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Андрію Стернічуку грейдерувати вулиці.

«Погодні умови прекрасні. Болото підмерзло, вимерзло, сухо і грейдерування по вулицях… Воно не такий був великий, який там збив землю, що буде там грейдер гризти мертву землю. Абсолютно погода, я ще раз говорю, для грейдерування вулиць дуже хороша. Це зрозуміло. Нас би не зрозуміли, аби це було буквально пару неділь назад, коли по коліна води було. Да, то ми просто б грязюку робили. Те, що люди там кричать: «Ями великі!», але не могли технічно. А зараз технічно можна робити. Грейдера пускайте», – дав вказівку підлеглим Олег Кіндер.

Після закінчення апаратної наради до нього із запитанням підійшов спецкор волинської газети «Вільна думка» Микола Силюк, який свого часу був професійним грейдерувальником.

«Ви маєте дороги грейдерувати, але ж восьмого числа вже було шість градусів морозу. Я ось працював у батьків у селі, то земля промерзла до десяти сантиметрів. Думаю, що будуть брили, коли ви будете грейдерувати», – мовив він міському голові, покладаючись на свій досвід.

«Ні. Тоєсть грейдерування професійними грейдеровщиками воно визначається тільки по великих, коли були великі калюжі і вибились великі ями, тоєсть вода вимерзла і є горби, він проходить верх. Тому що я сам був на такому грейдеруванні – кінець [вулиці, – ред.] Відродження – Черняховського, по-моєму в п’ятницю. Абсолютно все нормально получається», – запевнив Олег Кіндер.

Мер міста також порівняв грейдерування влітку та взимку і згадав прогноз погоди.

«Я розумію, що не ідеально, так як літом. Але я вам покажу просто-на-просто, чому я так сказав. Прогноз погоди. Бачите – плюсова. Тоєсть питання в тому, що чим добрий цей мороз був. Що вся вода вимерзла. І коли була оця плюсова температура і в деяких місцях ми почали грейдерувати, то замість того, щоб отримати гарну рівну дорогу, просто отримали болото. Тому що верх, де грейдер пройшов, а вниз, де стояла вода, туда постягував щебень і грунт. І получилось що? Машини почали їхати і…», – казав Олег Кіндер.

«Нащо?» – спитав Микола Силюк.

«В грязь просто получилось. Із-за чого, те, що люди кричать, що потрібно вот грейдерувати, бо не може проїхати великі калюжі. Так. Але грейдерувати не можна, тому що ми болото робимо. А зараз да. Вот я сказав: великих морозів не було. Самий великий мороз був мінус дев’ять. Корка, абсолютно ви праві, корка замерзла вверху. Але я ще раз повторююсь: вимерзла вся вода. І я тільки що показав вам прогноз погоди: плюсова температура. Власне, вона оце дасть можливість нам зробити гарну дорогу. Але більш-меншу гарну дорогу. Але єдине питання, щоб знову дощі не йшли. Оце єдине, що…», – пояснив мер міста.

«Дякую!» – сказав Микола Силюк.

«Прошу!» – відповів Олег Кіндер.