Скандальний Володимир Косцьов’ят відповідатиме за чергову брехню?

29 Липня 2022, 14:45
Володимир Косцьов’ят 984
Володимир Косцьов’ят

28 липня 1916 року у Великій Британії заборонили імпорт опіуму та кокаїну. Рівно сто шість років потому, 28 липня 2022 року, видається, ніби у Ковелі окремі особи постійно перебувають під впливом великих доз опіуму і кокаїну одночасно. Інакше як можна пояснити постійний хворобливий «потік» їх свідомості?

Наприкінці сьогоднішньої 24 сесії міської ради депутат Ковельради Валерій Черняков озвучив депутатське запитання. Мовляв, кілька тижнів тому місцевий скандально відомий активіст на прізвисько «Кукукнутий» (позаочі чимало ковельчан називають його «міським божевільним») Володимир Косцьов’ят на своїй сторінці у Фейсбуці опублікував чергове «розслідування».

Ніби то у 1987 році тодішній студент 3 -го курсу історичного факультету Луцького педінституту ім. Лесі Українки Віктор Бичковський (зараз він є очільником Управління освіти Ковельської міськради) «здав» органам КДБ професора Мельника Василя Михайловича. Депутат Черняков поцікавився, що відомо ковельській владі з приводу таких гучних «сенсацій».

Міський голова Ігор Чайка надав слово самому «головному герою» «розслідування» Косцьов’ята пану Бичковському. Віктор Васильович, який вже понад 16 років очолює освіту міста і є шанованою, відомою в Ковелі людиною, абсолютно заперечив всі «сенсації» Володимира Косцьов’ята та заявив, що взагалі не був знайомий ні з яким професором Мельником.

Бичковський запропонував, щоби депутатська комісія з етики Ковельської міськради офіційно звернулась із запитом до СБУ щодо даного «розслідування», аби зняти будь-які домисли довкола цієї вигаданої «сенсації».

Крім того Віктор Васильович сказав, що спільно з юристами готує позов щодо захисту честі і гідності та поширення брехні Володимиром Косцьов‘ятом, аби притягнути старого пройдисвіта до відповідальності за наклеп.

Свого часу Косцьов’яту, який зі спільниками довів до банкрутства та зникнення одне з найбільших підприємств міста, на якому працювали понад 700 осіб - Ковельський меблевий комбінат, вдалося завдяки грошам і зв’язкам покровителів вийти «сухим з води» та уникнути справедливого покарання.

То може, нарешті, цього разу Феміда буде принциповішою до цього скандаліста та псевдоактивіста? Бо, подейкують, що медицина щодо Володимира Косцьов’ята, на жаль, вже безсила...

Степан CОХАТИЙ

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024