Спалахи з минулого Олега Кіндера

29 Липня 2022, 16:30
Олег Кіндер 929
Олег Кіндер

24 сесія Ковельської міської ради почалася з маленького скандалу. Олег Кіндер, роботі якого майже два роки тому на місцевих виборах ковельчани поставили голосуванням оцінку «незадовільно», ніяк не може знайти себе у новому, «постмерівському» етапі свого життя.

Замість того, щоби стати досвідченим, мудрим порадником новій місцевій владі, продукувати глобальні, серйозні рішення для розвитку Ковеля, як це личить колишньому багаторічному міському голові, Олег Олексійович, зачаївши глибоко у душі образу за поразку на виборах, живе спалахами з минулого життя, час від часу намагається звести з кимось рахунки, зробити скандал, вигадати неіснуючу «зраду».

Ось і цього разу на самому початку сесії міськради він гучно заявив: на Привокзальній площі та на бульварі Лесі Українки відбувається несанкціонована вулична торгівля, з цим треба негайно наводити лад.

Мовляв, він у понеділок на засіданні бюджетної комісії говорив про це, але досі не дочекався реакції влади Ковеля на своє депутатське запитання, його проігнорували аж три заступники міського голови Ігоря Чайки!

Такої відвертої маніпуляції з боку Кіндера не змогли витерпіти його колеги по депутатському корпусу. Депутатка Галина Стасюк нагадала екс-меру, що він сам і його заступники, зокрема пан Товстига, свого часу місяцями не приймали не те що звичайних ковельчан, а навіть депутатів міськради, нерідко просто закриваючись від відвідувачів у своїх кабінетах!

Натомість нинішня влада міста є абсолютно відкритою і готовою до співпраці. Депутат Микола Печенюк зауважив, що питання стихійної вуличної торгівлі існує в місті вже багато років і була вона і при десятилітньому «правлінні» самого Олега Кіндера, який нічого з цим не зробив.

Депутат Ігор Пініс, також наголосивши на триваючій вже не один десяток років проблемі несанкціонованої торгівлі в місті наголосив, що це питання потрібно вирішувати спокійно, комплексно, адже на вулиці продають городину переважно малозабезпечені мешканці Ковеля і навколишніх сіл, для багатьох з яких це єдине джерело прибутку у ці складні часи.

Та ці справедливі зауваження лиш ще більше розлютили Олега Олексійовича. Замість того, щоби внести якусь конкретну, конструктивну пропозицію з розв’язання даної проблематики, він перейшов на особисті образи і погрози.

Своїй колезі-депутатці Стасюк Кіндер заявив, що вона не має права його повчати і що він ще розбереться, чим вона займається, працюючи майстром одного з ЖЕКів міста. А Миколі Печенюку згадав якусь нібито незаконно збудовану сауну та теж пригрозив розслідуванням.

Зрештою, до хамства та погроз замість нормального діалогу з боку Олега Кіндера депутатам міської ради (та й ковельчанам в цілому) не звикати, тож скандаліста депутатський корпус проігнорував.

А риску під неіснуючою «зрадою» підвів перший заступник міського голови Тарас Яковлев, який спокійно пояснив усім присутнім: міська влада про проблему стихійної вуличної торгівлі знає і спільно з місцевою поліцією напрацьовує конкретні шляхи її розв’язання.

Проігнорований усіма, «розчавлений» вагою логічних аргументів Олег Кіндер почервонів, замовк та опустив голову. А через деякий час взагалі непомітно «зник» з сесії міськради. Можливо, у екс-мера ще залишились залишки совісті

Степан СОХАТИЙ

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром