Фото: ілюстративне

«Ковельтепло» купило для мерії російський позашляховик, бо владі нема на чому їздити

18 Січня 2018, 13:30

Своєрідним новорічним подарунком для керівництва міста можна вважати придбання підприємством «Ковельтепло» позашляховика марки «LADA-212140», 2017 року випуску, та безоплатну передачу машини на баланс виконкому.

Торік директор ПТМ «Ковельтепло», депутат Ковельської міської ради з фракції ВО «Батьківщина» та голова депутатської комісії з питань планування, бюджету і фінансів Володимир Бойко просив мера міста Олега Кіндера дозволити відкрити кредитну лінію в банках України у розмірі 3 мільйони гривень, терміном на три роки.

«Кредит треба для поповнення обігових коштів та покращення розрахунків за енергоносії, придбання дров, брикетів, паливно-мастильних матеріалів, для забезпечення міста тепловою енергією та гарячою водою», – йшлося у листі підприємства.

Міськрада на сесії дозволила взяти кредит. Для забезпечення зобов’язань «Ковельтепло» передало в заставу своє майно: нові транспортні засоби – автомобіль МАЗ (2015 року випуску) з подовженою рамою та на шасі встановленим краном-маніпулятором, два вантажних самоскиди (2016) та вантажний автокран (2016). Підприємству дозволили відчуження цього майна у разі невиконання зобов’язань перед банком.

Також своїм рішення від 28 вересня 2017 року міська рада збільшила розмір статутного капіталу ПТМ «Ковельтепло» на 2 млн. 021 тис. гривень.

Що робить керівництво підприємства теплових мереж? Зменшує кабальні тарифи для місцевого населення? Помиляєтеся! Просить у виконкому дозвіл на придбання автомобіля «LADA-212140» за рахунок свого фонду розвитку. 27 листопада виконавчий комітет одноголосно схвалює цю купівлю. Не чекаючи затвердження даного рішення на сесії міської ради, 28 листопада Володимир Бойко укладає договір із ТОВ «НОВІ АВТО» про купівлю іномарки за 319 900 гривень з ПДВ.

Згідно веб-порталу державних закупівель, покупка оголошена і проведена в один день. Дивним є той факт, що київська фірма з вулиці Молдавської, яка продала транспортний засіб, має статутний капітал всього у півтори тисячі(!!!) гривень, а її засновник та керівник Віталій Шевяков, згідно реєстрації, проживає у місті Макіївка Донецької області. Хоча договір із Володимиром Бойком підписував у Львові виконавчий директор товариства Андрій Турчанський.

28 грудня сесія міської ради затверджує рішення виконкому, що дозволяло купити машину російського автопрому. І в той же день мер Олег Кіндер підписує розпорядження про безоплатну передачу з «Ковельтепло» на баланс виконкому автомобіля «LADA-212140», з балансовою вартістю 275 100,26 гривень.

Це розпорядження градоначальника ще мають затвердити депутати на сесії міської ради, яка відбудеться 25 січня.