На Ковельщині поширюють фейковий розіграш прикриваючись польською транспортною компанією

09 Серпня 2022, 13:25
Шахраї прикриваються Польською транспортною компанією Фактчек 373
Шахраї прикриваються Польською транспортною компанією

В інтернеті, зокрема у соцмережі фейсбук, шахраї поширюють новий фейковий розіграш прикриваючись Польською транспортною компанією. Фальшивий розіграш дістався і жителів Ковельщини. Допомога від іноземних друзів та чи правда це?

Кореспонденти Район.Ковель докопалися до правди аби місцеві жителі не потрапляли у пастку.

Польща – вірний друг України, тому довіряти близьким сусідам дуже просто. Особливо у цей нелегкий час, коли поляки всіляко допомагають нам та нашим землякам.

Однією з умов розіграшу є поширення фальшивого сайту поміж друзів та знайомих. Перейшовши за посиланням ми, нібито, попадаємо на сторінку сайту «Polskie koleje państwowe», але це не так. Шахраї просто прикриваються Польською транспортною компанією аби виманити особисті дані.

Отже, за посиланням вам дають 3 спроби відкрити пакунок в якому може попастись приз. Хто читає Район.Локачі може впізнати точно таку ж схему у розіграші нібито від Нової пошти.

Спочатку ви відкриваєте «пакунки» де 100% за другою спробою виграєте кошти в сумі 3000 гривень. На жаль, шахраї розумні люди. Перш ніж вимагати від вас поширення та особисті дані, спочатку вони роблять вас переможцем. Виходить так, що людина впевнена що вона вже виграла гроші та лишилось лише декілька незначних умов для отримання свого призу.

Також, на шахрайському сайті можна побачити дуже багато коментарів, нібито від переможців які вже отримали свій приз. Насправді це не живі люди – це боти.

Після того як ви  поширите їхнє повідомлення поміж своїх друзів, у вас попросять залишити свої особисті дані. Номер телефона, адресу, номер банківської карти та тому подібне. За жодних обставин не можна розповсюджувати свої особисті дані стороннім особам.

На офіційному сайті «Polskie koleje państwowe» можна замовити електронні квитки для ділових поїздок та подорожей Польщею, та ніякої згадки про даний розіграш там немає, адже це шахраї створили підставний сайт і лише прикриваються Польською транспортною компанією.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром