Дівчина ковельського Героя Єгора Лобанова створила картини у пам'ять про нього

09 Серпня 2022, 15:39
Дівчина ковельського Героя Єгора Лобанова створила картини у пам'ять про нього 6395
Дівчина ковельського Героя Єгора Лобанова створила картини у пам'ять про нього

У виставковій залі Ковельського історичного музею презентували нову експозицію «Творимо заради Перемоги».

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Свої роботи представили двадцять чотири місцеві художники. Вони згуртувались і вирішили віддати на продаж власні полотна, аби підтримати військових.

У залі можна побачити картини, створені до війни, але є й чимало написаних уже в нових реаліях сьогодення.

«Я не можу йти на фронт, але можу брати в руки пензель і творити. Кошти ж перерахувати на потреби наших воїнів, а необхідно сьогодні дуже багато. Сподіваюсь, що ця виставка надихне й інших людей робити подібні пожертвування», – сказала під час відкриття Алла Кузьмук – авторка полотна «Зустріч військового зі своїм сином».

Частина нинішньої експозиції, присвячена нашому загиблому Герою, землякові Єгору Лобанову. Його дівчина Ольга Казімирова створила кілька картин у пам’ять про Єгора. До них були написані вірші авторами, які не всі навіть були знайомі з хлопцем, але вражені його подвигом. Ковельчанин врятував вісім життів. Він нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно)

Під час різноманітних благодійних заходів у Ковелі уже зібрали понад 140 тисяч гривень. І цю естафету доброчинності підхопили художники.

«Друзі, меценати і поціновувачі живопису! Є прекрасна нагода поєднати приємне з дуже корисним: придбати картину в галереї мистецтв і одночасно допомогти нашим доблесним воїнам ЗСУ! А вибрати є з чого – за техніками, жанрами, власними симпатіями до певних авторів. Творімо добрі справи, бо разом ми – сила», – написала на своїй сторінці у фейсбук одна з авторів Оксана Цюп’яшук.

Виставка буде діяти до кінця серпня.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром