У Ковелі буде працювати комісія з обстеження житлових будинків

13 Серпня 2022, 17:16
Будинок / Фото ілюстративне 575
Будинок / Фото ілюстративне

У Ковелі діятиме комісія з обстеження житлових будинків для визначення протяжності, технічного стану трубопроводів теплових мереж та гарячого водопостачання. 

Таке рішення прийняв виконавчий комітет міськради 11 серпня. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

На засіданні також затвердили Положення та персональний склад комісії.

Основні повноваження:

  • обстеження житлових будинків (приміщень) на предмет встановлення їх відповідності технічним вимогам.
  • надає висновки щодо технічного стану трубопроводів теплових мереж та гарячого водопостачання та доцільності проведення в них ремонтних робіт.
  • доводить до відома балансоутримувача (управителя) рішення щодо технічного стану трубопроводів теплових мереж та гарячого водопостачання.

До роботи комісії, крім фахівців управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства, комунальних підприємств, залучатимуться голови ОСББ.

«Раніше така комісія була утворена на ПТМ «Ковельтепло», і мережі перевіряли працівники підприємства. Тепер до роботи комісії, крім представників ПТМ «Ковельтепло», відділу житлово-комунального господарства та РЖКП №1, за згодою, будуть залучені представники співвласників житлових будинків, підприємств — управителів багатоквартирних будинків, ОСББ, ЖБК. Комісія обстежуватиме стан будинкових мереж і надаватиме висновки для ремонту чи їх заміни. А також, наприклад, визначатиме площі загального користування в будинках для рівномірного розподілу комунальних послуг», – пояснив на своїй сторінці у фейсбук міський голова Ковеля Ігор Чайка.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024