Оголосили результати голосування за перейменування вулиць у Ковелі

26 Серпня 2022, 12:20
Оголосили результати голосування за перейменування вулиць у Ковелі 911
Оголосили результати голосування за перейменування вулиць у Ковелі

З 1 липня до 14 серпня у Ковелі тривало громадське обговорення щодо перейменування 48 вулиць та 5 провулків у населених пунктах громади, названих на честь російських діячів, чи назви яких асоціюються з російською імперією, росією чи радянською пропагандою.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

У зв’язку з воєнним станом голосування проводилось через електронні консультації та в письмовій формі. Майже усі запропоновані топонімічною комісією нові назви підтримала громада.

Упродовж 45 днів електронну форму заповнили 1123 мешканці. Крім того, подали 5 колективних звернень від жителів вулиць Володимирської, Пінської, Пушкіна, провулків Гагаріна та Лермонтова з власними пропозиціями та 2 індивідуальні звернення. Надійшло 6 звернень на електронну пошту.

Найактивніше відбувалося голосування за перейменування вулиці Толстого у місті Ковелі. До нього долучилось 1019 мешканців, 675 з них внесли пропозицію присвоїти цій вулиці ім’я загиблого воїна, ковельчанина Єгора Лобанова.

Не підтримали запропонованих топонімічною комісією назв та подали колективні звернення мешканці вулиці Пінської та провулку Лермонтова в місті Ковелі. Альтернативні пропозиції щодо назв  вулиці Пушкіна та провулку Гагаріна висловили їхні жителі.

Усі звернення розгляне топонімічна комісія. За результатами обговорення на сесію міської ради буде підготовлений проєкт рішення про перейменування вулиць.

Результати голосування:

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром