Прокуратура відсудила у Ковелі землю, а міськрада ще й має відшкодувати понад 6 тисяч гривень

24 Січня 2018, 10:20
3345

У березні 2017 року Ковельська міська рада затвердила проект землеустрою щодо відведення ковельчанці Тамарі Стасюк в оренду терміном на п’ять років земельної ділянки на вулиці Брестській, площею 450 квадратних метрів, для городництва без права зміни цільового призначення землі.

На підставі даного рішення між радою та орендаркою було укладено відповідний договір, а ЦНАП здійснив державну реєстрацію права оренди. Однак місцева прокуратура виступила проти, звернувшись із позовом до суду.

Головуючий по справі суддя Ковельського міськрайонного суду Тарас Наваляний визнав незаконними рішення міської ради та державного реєстратора, а також підписаний договір на оренду, скасувавши їх. Ковельчанку зобов’язано звільнити земельну ділянку. Міська рада має сплатити на користь прокуратури Волинської області судові витрати у справі в сумі 6400 гривень.

Втім, судове рішення може бути оскаржено до апеляційного суду.

Коментарі
24 Січня 2018, 14:01
ще б тендер у Вереса на зимове утримання доріг відсудила. Верес ще ані шрама по зимовому у триманню не зробив а величезну суму грошей вже відхопив. На дорогах посипала інша фірма, сніг сам зійшов. А дороги Ковель 2 досі є ковзанкою, не дивлячись на неодноразові прохання водіїв і мешканців району. А міська влада не реагує нка скарги населення. Що брати вила і йти на білий дом ковельський. Влада провокує, а злочинцями будемо ми?
24 Січня 2018, 16:37
у влати свій підхід до визначення переможця в тендері. Виграє той, з кого можна щось потягнути а не той хто виконує свою роботу добросовісно. Принцип один- поговорять поплюються а сніг і сам зійде. Зате бабло в кишені буде. Верес фірма приватна і її ніхто не буде перевіряти куди пішли гроші. Тому й платять там робітникам зарплату чорним налом і робітники офіційно не працюють. Ось Верес подає графіки чергування на зимовий період. Фамілії всі там надумані. такі люди не працюють. Реальних фамілій там всього одна, штатного тракториста. Решта охоронці, які до тракторів не мають ніякого відношення. А в листопаді навіть бухгалтершу вграфік включили. Ну не анекдот це?
24 Січня 2018, 16:45
Хтось із прокураторів око на земельку поклав...
24 Січня 2018, 17:01
Прокуратура поступила правильно і законно.Логвінов і Мурай пороздавали земельні ділянки, щоб потім змінити цільове призначення земельних ділянок на для обслуговування будинку.Ті хто хотів за хабарі незаконно отримати ласий шмат земельки чухайте, де вам не свербіло...Бабенкову Олександру це плюс.Як там кримінальне провадження проти тої шахрайської зграї?...Може, хай Лопушанський Тарас, допоможе?
24 Січня 2018, 22:43
Поживемо - побачимо, кому та земельна ділянка дістанеться і з яким цільовим призначенням
25 Січня 2018, 00:45
Повний респект прокуратурі!Забрали огород у багатодітної сім'ї.Дякую.Здоровші будуть руки і спина.О це і є інтереси держави,які ви захищаєте ?...
03 Лютого 2018, 02:42
Не секрет, що суди в Україні - найкорумпованіший орган. Тому й не дивно, що рішення прийнято не на користь звичайної громадянки. Кому довелось стикнутись з судовою тяганиною, той знає, що численні експертизи чи обгрунтовані докази або заперечення на безпідставні незрозумілі акти підставних осіб прокуратури чи дійсно злісних порушників не мають ніякого значення. Шкода, що суди не на боці законопослушних громадян, а у будь-якому провадженні надають перевагу у своїх рішеннях прокуратурі. Воно й не дивно, адже «рука руку миє», тим більше в такому маленькому місті Ковель. В таких випадках потрібно боротись до кінця за правду, адже добро повинно перемагати зло. Судову систему геть! Адвокати Ковеля не хочуть тратити свій час, коли носа суне прокуратура, а суне безпідставно. Хоча мотив в них мабуть теж є, але аж ніяк не на користь держави та не в інтересах держави Україна, а в інтересах зацікавленої особи. Шановним високопосадовцям краще б було дійсно зайнятись ділом та захищати інтереси держави, борячись з бурштиновою лихоманкою на сотнях гектарів! Чи знаєте ви, що в Україні є справжні «місячні» пейзажі? Чи знаєте ви, що з лісів Рівненщини, Житомирщини та Волині масово мігрує дикий звір, а валка лісу, збирання ягід і грибів давно вже перестали бути в цих областях основним видом заробітку для місцевого населення? Чи бачили ви, як виглядають вивернуті назовні надра або ліси, що схожі на майданчик для зйомок апокаліптичного кіно?<br/>Багатство української землі - поклади високоякісного бурштину - фактично занапащає унікальну природу Полісся, як і людей, прив'язаних до бурштинової жили. Ось де треба преставляти інтереси держави та захищати їх! А не забирати землю у звичайних місцевих жителів заради інтересів іншої зацікавленої особи та для галочки у річному звіті про повернення земель до державної чи комунальної власності. Ганьба!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром