Як у Ковелі пройшов перший день всеукраїнських змагань з веслування

25 Вересня 2022, 13:33
У Ковелі пройшов перший день всеукраїнських змагань з веслування 991
У Ковелі пройшов перший день всеукраїнських змагань з веслування

У ці вихідні Ковель приймає XXXVIIІ Всеукраїнські змагання з веслування на байдарках і каное з нагоди Дня машинобудівника.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

23 команди – 370 спортсменів з Чернівецької, Волинської, Рівненської, Львівської, Івано-Франківської, Житомирської, Черкаської, Полтавської, Одеської, Хмельницької, Вінницької, Тернопільської областей приїхали у наше місто. 24 вересня відбулося урочисте відкриття представницького форуму.

Право підняти Державний Прапор України надали чемпіону світу 2021 року, представнику ковельської веслувальної школи Андрію Рибачку.

До присутніх звернувся міський голова Ігор Чайка, який, зокрема, сказав, що Ковель — це спортивне місто. І підтвердженням цьому є кількість різноманітних змагань, які проходять у ці дні – мотокрос, теніс, футбол, веслування на байдарках і каное, художня гімнастика.

«А веслування наше місто і надалі розвиватиме, підтримуватиме цей вид спорту. Веслувальна база на сьогодні є власністю міста, а з часом неодмінно ми її трансформуємо у сучасний спортивний об’єкт. Головне всім нам Перемоги. Учасникам – попутного вітру та легкої води. І пам’ятайте слова, які викарбувані на медалях: «Боротися до кінця. Біль тимчасовий, а тріумф вічний», – зазначив мер.

За словами голови оргкомітету Володимира Троцюка, цьогоріч у перегонах беруть участь різні вікові групи: діти від 10 років та дорослі.

«Ці змагання є рекордними за кількістю учасників: “Якщо раніше було у нас 250-270 спортсменів, сьогодні на ковельській воді виборюють перемогу 370 веслувальників. Наше місто представляють дві команди — КЗ ДЮСШ імені Євгена Кондратовича та відділення філії ОСДЮШОР «Олімп». Люди заскучали за спортивною боротьбою. Всі дуже раді, що вдалось зустрітись», – сказав Володимир Троцюк.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром