У Ковелі відбулися змагання юних гімнасток

27 Вересня 2022, 11:40
У Ковелі відбулися змагання юних гімнасток 1414
У Ковелі відбулися змагання юних гімнасток

СК «Аперкот» та СК «Спорт-Естет» організували змагання – першість Ковеля з художньої гімнастики. 

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

70 дівчаток з Ковеля та Луцька від чотирьох до 12 років представили свою програму у залі КЗ ДЮСШ імені Євгена Кондратовича. Вони демонстрували прекрасну фізичну форму, артистичність, гімнастичні вправи, бездоганні костюми та зачіски.

 

 

У Ковелі цей елегантний вид спорту починає лише набувати популярності. Ірина Шишук-Мартинюк розповідає, що її донечка Марічка займається півроку, їй дуже подобається. Це другі змагання для них.

Сестричок Марту і Злату прийшла підтримати ціла родина – батьки, дві бабусі і прабабуся. Усі пишаються своїми неперевершеними спортсменками, які дуже додали за останні місяці у майстерності.

 

 

Усе розпочалось півтора роки тому. Директорка СК «Аперкот» Ольга Романчук розповідає, що з дитинства любила дивитись виступи тендітних дівчат на килимі. Коли підросли донечки, захотілось, аби вони опанували це спортивне мистецтво. Вирішили їх записати у гімнастичну секцію. Втім, такої у місті не було.

«Тоді з чоловіком на базі «Аперкоту» її відкрили самі. Запросили найкращих тренерів з Луцька. Спеціально підготували зал, замовили станки. Усім нашим вихованцям гімнастика дуже подобається. Це спорт, який розвиває у них почуття гармонії та краси. З’являються вміння показати себе, бути впевненою, йти до мети», – ділиться Ольга.

У Ковелі на художню гімнастику ходить майже сто дівчаток від чотирьох років. Є одна професійна група. Ці діти готуються до змагань і виступів, тренуючись не менше п’яти годин на тиждень. Є групи початківців, які займаються удвічі менше.

Серед тих, хто працює з юними ковельчанками — Ганна Войнаровська. Вона єдина на Волині майстер спорту міжнародного класу, навчалася у знаменитій київській школі Дерюгіних, була учасником олімпійського резерву, засновниця СК «Спорт-Естет».

 

 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром