У Ковелі відзначили Всеукраїнський день бібліотек

01 Жовтня 2022, 14:39
У Ковелі відзначили Всеукраїнський день бібліотек 1330
У Ковелі відзначили Всеукраїнський день бібліотек

У Ковелі привітали працівників бібліотек з професійним святом.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Своє професійне свято колектив працівників та читачі бібліотеки для дітей відзначили в оновленому приміщенні. Упродовж останніх місяців тут зробили ремонт. Тепер маленькі читачі приходять сюди ще з більшим задоволенням.

Цей заклад знаходиться в одній з найстаріших споруд міста, яка збудована ще у довоєнний період. Книжковий фонд нараховує понад 40 тисяч примірників друкованих видань різного жанру. Бібліотека обслуговує 2500 користувачів. Серед відвідувачів уже є діти із сімей, які вимушено покинули свої домівки та тимчасово проживають у Ковелі.

«У час війни роль бібліотек особливо зросла, тому що зараз багато людей глибоко цікавляться історією нашої країни, українською культурою. Відповіді на ці питання можна знайти в книгах. Ми зараз активно займаємось позбавленням від радянщини, позбавляємось радянських книжок, а натомість приходить якісна українська література, – сказала під час урочистостей з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек заступниця міського голови Наталія Маленицька.

За відданість справі, організацію культурних і просвітницьких заходів та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек Подяками міського голови відзначили:

Іхо Аллу Федорівну – провідного бібліотекаря бібліотеки-філії для дітей,

Левочко Ольгу Михайлівну – завідувача бібліотеки Ковельського фахового медичного коледжу,

Малиновську Ірину Григорівну – провідного бібліотекаря комунального закладу «Публічна бібліотека».

Привітав бібліотекарів з та вручив нагороди начальник управління культури, молоді, спорту та туризму Андрій Мигуля.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять своєї колеги, багаторічну керівницю центральної районної бібліотеки Галини Божик, яка цьогоріч відійшла у вічність.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024