У Дубівській громаді обговорють доцільність включення вуличного освітлення

02 Жовтня 2022, 17:05
Вуличне освітлення / Фото ілюстративне 532
Вуличне освітлення / Фото ілюстративне

У Дубівській громаді приймають рішення щодо освітлення сіл в нічний час. 

Про пише голова Дубівської громади Роман Троцюк у фейсбук.

Він зазначає, що з початком повномасштабної війни вуличне освітлення в громаді вимкнули. Тут також зняли дорожні знаки, які вказують назви населених пунктів. Це дало можливість частково замаскувати від ворога населенні пункти. 

«На території громади на даний час активних дій не ведеться, але є велика загроза дії диверсійних груп, ведення розвідки за допомогою дронів та безпілотних літальних апаратів. З настанням осені світловий день зменшився та з кожним днем темна пора доби зростає. Необхідно прийняти рішення на рахунок підключення в кожному з сіл громади вуличного освітлення», – каже Роман Троцюк.

У попередні роки у селах встановили сучасне електронне управління вуличним освітленням, яке давало не тільки економію електроенергії, а й дає можливість з високою точністю керувати моментами включення та виключення ліній вуличного освітлення. Таких блоків управління встановили у громаді вісім. Для повного переходу на нові блоки управління нещодавно уклали угоду на закупівлю ще шістнадцяти блоків управлінь, що дасть повністю замінити автоматику по всіх (на даний час) діючих лініях вуличного освітлення. Після проходження платежу (в умовах війни платежі проходять з певним запізненням) і отримання обладнання я проведу його монтаж.

«Ми матимемо можливість вмикати освітлення з моменту настання сумерків до 23 години (настання комендантської години) та вранці з 7 години (час можливо обговорити) до сходу сонця (астрономічного, оскільки в пахмурні дні ми можемо сонця не побачити)», – констатував голова громади.

«З приходом осені настав час прийняти рішення щодо освітлення наших сіл в нічний час. Запрошую до обговорення даної теми. Яке ваше бачення щодо даного питання. Звісно, можлива ситуація коли в країні буде недостатньо виробленої енергії для покриття потреб споживачів. З настанням холодів споживання різко зростає, а ворог намагається знищити об’єкти критичної інфраструктури (електричні підстанції, електростанції), що призведе до критичної ситуації коли ми змушені будемо не тільки економити енергію на вуличному освітленні, а й на споживанні електроенергії в наших господарствах. Можлива ситуація, коли ми будемо отримувати енергію лише в певний час. Ми повинні готуватися і до такого сценарію. По можливості запастися дизельним або бензиновим генератором та паливом до нього», – порадив Роман Троцюк жителям громади.

Коментарі
03 Жовтня 2022, 01:43
КОСМОС- ЧМО.
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024