У Ковелі відбувся семінар для переселенців

03 Жовтня 2022, 16:58
У Ковелі відбувся семінар для переселенців 812
У Ковелі відбувся семінар для переселенців

У Ковелі відбувся інформаційний семінар для внутрішньо переміщених осіб.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Головна юристка Ковельського бюро правової допомоги Анна Капітан спільно з провідною фахівчинею міськрайонного центру зайнятості Людмилою Волчук та фахівчинею із соціальної роботи міського центру соціальних служб Оленою Приступою провели інформаційний семінар для внутрішньо переміщених осіб.

Фахівчиня центру зайнятості розповіла про послуги служби зайнятості, соціальні гарантії та можливість проходження навчання або підвищення кваліфікації в Центрах професійно-технічної освіти. Також проінформувала учасників про переваги відкриття власної справи і порядок отримання державних мікрогрантів для започаткування і ведення бізнесу.

Анна Капітан говорила про послуги, які надає система безоплатної правової допомоги та про їх право на отримання первинної та вторинної правової допомоги згідно Закону України «Про безоплатну правову допомогу», а також роз’яснила, які злочини вважаються воєнними, куди і як передавати про них інформацію.

Про порядок отримання компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб та про можливість отримання дітьми статусу «Дитина, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів» роз’яснила представниця міського центру соціальних служб Олена Приступа.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром