«Не варто тримати ковельчан за малих дітей», – секретар ради закликала депутатів утриматись від популізму

26 Січня 2018, 21:08
ФОТО: Віра Федосюк 3394
ФОТО: Віра Федосюк

На сесійному засіданні міської ради, яке відбулось 25 січня, секретар ради Віра Федосюк порівняла нинішню ситуацію у державі із часом підписання Четвертого Універсалу Української Центральної Ради, згідно якого УНР проголосили незалежною, вільною суверенною державою.

«День Соборності – це застереження для нинішніх політичних еліт про наслідки історичних помилок, чвар і самомилування. 100 років тому Україні не вдалось втримати незалежність через зовнішню агресію та розбрат всередині країни. Нині ситуація дещо схожа», – зазначила вона.

На думку пані Віри, у сучасному варіанті, розбрат всередині країни вчиняють популісти та політикани.

«Яскравим прикладом політичного популізму на рівні Ковельської міської ради є проголошення депутатських запитів, виконання яких неможливе через відсутність фінансових засобів, або за умов відсутності чітко сформульованих способів їх реалізації», –  сказала вона у зверненні.

Погоджуючись, що потрібно ремонтувати дороги, двори, влаштовувати зони відпочинку, боротись з підтопленнями, тощо. Коли справа доходить до ремонту, то виникають запитання, чому цей об’єкт, а не інший. Секретар нарікала, що депутати, знаючи , що такі роботи плануються задовго наперед, не розбираються з пріоритетністю, а оголошують депутатський запит і збирають підписи мешканців, обіцяючи вирішити їхню проблему.

«Даруйте, а що будемо робити, як такі ж підписи з’являться і з іншої вулиці? Усе це може звестись до банальних протистоянь - вулиця проти вулиці, двір проти двору… І що, ремонти будемо робити там, де підписів більше, а мешканці – більш галасливі?

При усьому бажанні, нереально сподіватись на асфальтування вулиці взимку, і неможливо рішенням ради припинити діяльність державного підприємства чи змусити дирекцію ринку переглянути розмір орендної плати за торгове місце.

Тим не менш, подібні заклики часто-густо лунають у стінах міської ради. Однак, не для того, щоб вирішити озвучену проблему, а лише, щоб поговорити про неї. Потім про її існування можна забути, або вирішення перекласти на інших.», – сказала секретар.

Віра Федосюк закликала депутатів утриматися від розбрату і популізму.

«Не варто тримати ковельчан за малих нерозумних дітей, які продовжують вірити, що можна отримати все, одразу, і, при цьому, нічого не робити, а «злочинна влада» їм не дає оте «велике щастя» отримати. Натомість разом, спільними зусиллями, в конструктивному діалозі плідно працювати на користь ковельської громади».  

Повний варіант звернення Віра Федосюк розмістила на своїй сторінці у Фейсбук.

 

На основі промови секретаря міської ради, голова депутатської фракції «УКРОП» Ігор Пініс виголосив своє звернення до міського голови.

У зверненні він запропонував розробити й надати депутатському корпусу чіткий перелік вулиць та прибудинкових територій, що потребують капітального ремонту з чітким документальним підтвердженням рівня руйнації, зносу та інших аргументів, в зв’язку з якими ці вулиці/прибудинкові території є першочерговими на ремонт.

«Депутат вимагає те, що говорять їм виборці», – зазначив пан Пініс.

Переконуючи, що депутатів обрали для того, щоб вони вивчали проблеми округів, громади. На основі цих проблем формували запити і звернення, аргументовано вимагаючи «якісь речі». Нарікаючи, що у місті немає спеціального списку з першочерговими об’єктами на ремонт.

«Формування ремонтів, цього всього, відбувається зовсім іншим чином: кулуарно, виконується звернення, можемо проаналізувати… Ми чітко прослідкуємо, шо виконується запити і звернення буквально кількох депутатів, провладних депутатів.

Звідки береться, чому має ремонтуватись ця вулиця чи інша, – немає. Все виключно, напевно, якась і політична воля чи якісь домовленості певного обмеженого кола осіб », –  сказав Ігор Пініс.

Коментарі
26 Січня 2018, 23:33
Вєра звідки квартира у новобудові? Кого ти тримаєш з малих дітей?
27 Січня 2018, 00:16
А яку частку з ринку має Мавп до кишені і компанія
27 Січня 2018, 02:04
А Пініс машину нову купив?
27 Січня 2018, 02:08
Пафос звернення та екскурс в історію сторічної давнини доводять, що Вєрка получила команду від Мавпа виставити свою кандидатуру на чергових виборах міського голови.
27 Січня 2018, 07:36
Веркі потрібно поставити свічечку за здоровля...
27 Січня 2018, 08:18
Виконуйте всі вказівки та забаганки Кіндера і ви вже живете по європейські
27 Січня 2018, 08:19
Я ЗА ЦЮ БЮТІВСЬКУ ДУПУ СВІЙ ГОЛОС НЕ ВІДДАМ
27 Січня 2018, 09:15
я Вєрочку дуже люблю і порву за неї любого, як тузик шматку.
27 Січня 2018, 12:16
а тебе ніхто й не просить. віддавай чвій голос за комуняк, зараза.
27 Січня 2018, 14:44
Знайомий фальшивий фальцет. Фугуй, Вєрко, фугуй, вилізеш з-під мера в мери!
28 Січня 2018, 06:27
Менs ця вертиохвостка чимось Юльку нагадує.Мабуть так само бреше
29 Січня 2018, 14:42
Що вертихвостка, то вертихвостка!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром