Ковельський календар: 27 січня

27 Січня 2018, 07:00
3157

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

За церковним календарем: Відання свята Богоявлення. Преподобних отців, у Синаї і Раїфі вбитих: Ісаї, Сави, Мойсея та учня його Мойсея, Єремії, Павла, Адама, Сергія, Домна, Прокла, Іпатія, Ісаака, Макарія, Марка, Веніамина, Євсевія, Іллі та інших з ними (IV-V). Рівноапостольної Ніни, просвітительки Грузії (335)… Посту немає.

Іменини людей з іменами Агнія, Адам, Андрій, Аристарх, Венеамін, Давид, Іван, Ілля, Йосип, Макар, Марк, Ніна, Мойсей, Павло, Сергій, Степан.

День народження відзначають депутат міської ради («Солідарність»), голова депутатської «земельної» комісії, багаторічний голова профспілки «Ковельсільмашу» Анатолій Кислюк; депутат Білинської сільської ради (самовисування) Руслана Ладан; депутат Поворської сільської громади («УКРОП») Микола Мазурик; священик Олександр Доброскок, клірик парафії Апостолів Петра і Павла в Ковелі; колишня начальниця фінансового управління райдержадміністрації та екс-депутат районної ради (Партія регіонів) Тетяна Марчук.

Наше видання Район.Ковель вітає їх та всіх інших сьогоднішніх іменинників зі святом, бажає здоров’я й щастя на кожен день!

У Ковелі о 10:00 в Палаці учнівської молоді відбудеться обласний  конкурс сучасної української пісні «Срібні дзвіночки».

10:00 – участь міської команди в обласних предметних олімпіадах в місті Луцьку в педагогічному коледжі.

У цей день колись:

27.01.1940 – згідно з Указом Президії Верховної Ради УРСР «Про зміни адміністративно-територіального поділу західних областей» замість колишніх повітів було створено 30 районів, у тому числі й Ковельський район та відповідний виконком районної Ради депутатів трудящих із безпосереднім підпорядкуванням облвиконкому та районній Раді депутатів трудящих.

27.01.1944 – починаючи з 27 січня, 13-а і 60-а радянські армії пройшли в напрямку Ковеля більше сотні кілометрів заболоченим лісовим краєм і до середини лютого вийшли на рубіж Маневичі – Луцьк – Шепетівка.

27.01.1946 – під час проведення органами держбезпеки акції «Велика блокада» в сутичці з боївкою УПА загинув 18-річний Іван Мовчан, який з березня 1945 року проходив службу бійцем винищувального загону Ковельського районного відділу НКДБ і був переданий туди районним військкоматом, як призовник.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024