Ковельські лікарні отримали електрокардіографи, а у пологовому відремонтують приймальне відділення

27 Січня 2018, 09:45
3644

У діючі амбулаторії Ковеля надійшли перші електрокардіографи від Світового банку.

Про це повідомляється на сайті Волинської ОДА.

У рамках реалізації Субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим на хвороби системи кровообігу у Волинській області» Проекту Світового Банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» через тендер закупили у 139 діючих амбулаторій загальної практики-сімейної медицини портативні електрокардіографи Heaco ECG600G.

У четвер, 25 січня, обладнання отримав Луцьк, а вчора його привезли у Ковель і Турійськ. Причому представник фірми-постачальника (а це ТОВ «Здраво») проводить невеличке навчання щодо особливостей підключення і користування приладами. Начальник управління охорони здоров’я міської ради Микола Якимчук наголосив, що це – лише перший крок. І в найближчі два місяці у кожному закладі з’явиться ще чимало необхідного для якісного надання послуг на «первинці».

«Загалом у рамках цього тендеру угоди підписані за 3-ма лотами. Й амбулаторії отримають офтальмоскопи портативні, стетофонендоскопи, тонометри механічні й манжети до них, ваги медичні, сумки-холодильники для транспортування біоматеріалу, пульсоксиметри, небулайзери, апарати Ротта, сумки-укладки лікаря», – уточнила консультант з управління Субпроектом Марія  Адамчук.

До слова, пропозиції, які надійшли за лотами №3 та 4, відхилила комісія з відбору. Тож триває підготовка до повторних торгів. Заплановано ще закупити ростоміри, кушетки, шафи для ліків з сейфами, маніпуляційні (інструментальні) та пеленальні столики, холодильники, гінекологічні крісла, а також експрес-аналізатори сечі й біохімічні експрес-аналізатори крові та необхідні для них реактиви.

Усе це, відповідно до документації, розподілять для 139 діючих амбулаторій загальної практики-сімейної медицини Волині.

Окрім цього, 25 січня, на сесії міської ради депутати передбачили кошти на медицину, зокрема майже 200 тисяч гривень на поточний ремонт приймального відділення акушерського стаціонару пологового будинку. Виділено додатковий ресурс і на харчування та придбання медикаментів. 

 



Коментарі
27 Січня 2018, 19:21
Світовий банк дав а гроші будуть брати як за придбаний за власні кошти лікаря типа узі
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024