У Дубівській громаді модернізують управління вуличним освітленням

09 Жовтня 2022, 14:17
Вуличне освітлення / Фото ілюстративне 480
Вуличне освітлення / Фото ілюстративне

В Дубівській громаді проводять модернізацію вуличного освітлення. 

Про це пише голова Дубівської громади Роман Троцюк у фейсбук.

Тут закупили додатково шістнадцять блоків управління вуличним освітленням. Сумарна вартість обладнання становить 32 400 гривень. Дана кількість дасть можливість замінити обладнання на всіх не модернізованих раніше вузлах обліку нове обладнання. Застаріле обладнання не сприяло економії електроенергії при роботі освітлення вулиць нашої громади.

Переваги даного тиру обладнання полягають в тому, що воно дає більш точно налаштувати час включення та вимкнення вуличного обладнання, відімкнути освітлення в нічний час, зекономити час на постійне пере налаштування механічних таймерів (час сутінків та світанку кожен день змінюється що потребує постійного втручання). В громаді 25 вузлів обліку. Переведення на сучасне розумне управління дає можливість не тільки зекономити кошти на електроенергію, а й час для обслуговування такої системи, яка до того ж розміщена в десяти селах громади. Економія виникає і в паливі для автомобіля, адже дану систему, для ефективного налаштування, необхідно було відвідувати часто відвідувати.

Нове сучасне обладнання щодня міняє час включення та вимкнення вуличного освітлення з точністю до хвилини. Для роботи необхідно запрограмувати: координати населеного пункту, часовий пояс, доцільність переходу на літній час, точний час та календарну дату та саму програму включення та виключення вуличного освітлення. В обладнанні закладений час заходу та сходу Сонця на кожен день, що дає можливість точно коригувати час включення та вимкнення вуличного освітлення в залежності від пори року з високою точністю.

«Вже тиждень програмую та встановлюю нове обладнання на точках обліку в населених пунктах громади. Як підтримали більшість жителів на даний час вуличне освітлення вмикається з настанням сутінків до 23 години та з 6 години до світанку. Такий режим роботи дасть можливість ефективно освітлювати вулиці наших сіл та економно використовувати кошти громади». Під час встановлення обладнання проводжу обслуговування щитових обліку та автоматики. Виявляю та усуваю пошкодження (погане зажаті контакти, ремонтую несправні контактори, проводжу очистку щитових від сторонніх предметів, замінюю пошкодженні дроти)», – зазначив Роман Троцюк.

На даний час такі роботи провели в селах Дубове, Бахів, Вербка, Буцинь та Секунь. 

«Завтра за можливості продовжу роботу в інших селах громади. Виникло пошкодження ліній електропередач в селі Дубове, що призвело до неможливості включення на третій частині вулиць села. Сьогодні найняв електрика, який знайшов пошкодження на опорах ліній та усуну причину короткого замикання. В селі Буцинь на Вулиці Дубіка блискавкою пошкодило трифазний лічильник, що не дає можливості ввімкнути освітлення на двох вулицях села, деякі вузли обліку були відключені електриками з початку війни, але з відповідними службами проведена робота та освітлення ввімкнуте. Роботи тривають і незабаром всі населенні пункти громади будуть освітлені з вище описаним режимом роботи. У разі нестабільної роботи пишіть та телефонуйте мені за номером 0685622029. Спробую знайти причину та налагодити роботу», – додав у дописі голова громади Роман Троцюк.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39