У Ковелі відбулась виставка Галини Боратинець «Веселкові барви»

29 Січня 2018, 16:00
5614

У культурно-просвітницькому центрі відбулось відкриття виставки флористичних аплікацій, авторкою яких є людина, що безмежно закохана у природу – мешканка Колодяжного Галина Боратинець.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Десять років тому, також в січні, пані Галина презентувала свої роботи в музеї Лесі Українки у Колодяжному. Тоді, як і сьогодні, експозицію склали 33 картини. З тих часів доробків залишилось уже небагато, проте всі ці роки майстриня створювала нові шедеври, набувала досвіду та вдосконалювала техніку.

Як тільки зійде сніг і до пізньої осені жінка невтомно збирає матеріал для своїх аплікацій. Пелюстки  квітів, листя, з якими вона працює – дуже крихкий матеріал і потребує дотримання особливої технології при їх заготівлі. Елементи композиції авторка прикріплює клеєм, прикрашає блискітками, що нагадують росу, кладе під легкий прес та покриває лаком. 

Першим етапом творчості були квіткові композиції, другим – пейзажі. Сам процес буває різним. Одну композицію майстриня виношує в своїй уяві, а тоді підшукує необхідні  деталі. Іншу починає з матеріалу, який у неї є, розміщуючи на полотні як підказує серце.

Найбільшими поціновувачами та критиками робіт Галини Максимівни стали її діти та онуки, яким вона вдячна за допомогу та розуміння. Крім рідних, багато друзів та знайомих прийшли підтримати авторку та привітати її з відкриттям чергової персональної виставки. 

Заступник міського голови Ігор Прокопів вручив майстрині Подяку. У ній йдеться: «За високу художню майстерність, самобутність творчої діяльності, оригінальність композицій та з нагоди відкриття у Ковелі персональної виставки виробів флористичної аплікації».

Працівники централізованої бібліотечної системи, від імені яких виступили директор Галина Божик та Ольга Бичковська, назвали жінку «квітковою феєю». Адже та бачить красу навколо себе і показує її людям. Побажали доброго здоров’я пані Галині та її найдорожчим людям.

Від щирого серця привітали Галину Боратинець її колеги – директори Колодяжненської та Тойкутської загальноосвітніх шкіл – Ірина Шворак та Світлана Жалай. Божого благословення побажав отець Іван Оринчак. Голова Волинського обласного відділу українського фонду культури Геннадій Сарапін запросив Галину Максимівну до подальших виставок та вручив подяку за багаторічну творчу активність.

Також, усіх бажаючих запрошують до культурно-просвітницького центру оглянути експозицію. Виставка буде діяти впродовж місяця. 

 


















Коментарі
30 Січня 2018, 02:45
Одни и те же лица! Грустно!
30 Січня 2018, 09:20
Чудово! Раджу відвідати! Спасибі! Нових робіт!
30 Січня 2018, 10:42
Невже це та сама Боратинець Галина Максимівна що викладала в 70-х українську мову і літературу в Колодяженській восьмирічній школі? І була моєю вчителькою... Стільки часу пройшло- можу не впізнати. Якщо це так, то хочу додати що вчителькою вона була від Бога. Просто заслуховувались коли вона щось розповідала чи читала, бо мала гарну дикцію а ще талант і любов до своєї справи. Жаль що сучасні вчителі такі що без рипетитерів не обійтись. На жаль на виставці я не був. Дуже шкодую, бо судячи з фото-світлин, роботи ПРЕКРАСНІ.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024